| SuNaM a întrebat:

Mama s-a gândit da imi lase moștenire o casa la țara cu teren aferent. Ideea este ca mai am 2 frați. Problema este ca eu sunt luat in tutela de către mama ( atenție nu adoptat ). Daca ea imi face act de vânzare-cumpărare pe proprietate după moartea ei si a lui tata, fratii pot ataca decizia ei pe preponderent,, Noi suntem moștenitorii legali, ce treaba are asta? ".

A doua chestie este ca eu sunt cu poprire pe salariu de la un IFN si încă ma judec. In caz ca imi trece proprietatea pe numele meu, ei vor putea executa silit aceasta proprietate ca bun pe numele meu? Daca il pun direct pe numele fetiței mele de 2 ani, este safe?

Răspuns Câştigător
| DontActLikeMe a răspuns:

Exact. Creditorii pot încerca să demonstreze că transferul a fost făcut în scop de fraudă și să te cheme în instanță.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

La decesul mamei mostenitorii rezervatari, in cazul expus copiii, pot solicita reductiunea liberalitatilor, respectiv la jumatate, indiferent ca este mostenire testamentara sau donatie, indiferent ca este facuta tie sau fetitei tale.
Ar mai fi vanzarea-cumpararea simpla sau cu clauza de intretinere dar si acestea ar putea fi atacate pe motiv de donatie deghizata, daca nu se plateste pretul corect sau nu se presteaza intretinerea.

| StoicAnalysis a răspuns:

In Romania testamentul este egal cu 0. Odata ce parintele tau moare, proprietatile se vor imparti in mod egal intre fratii mostenitori cu exceptia in care fratii cedeaza de buna voie partea lor. Daca mama ta vrea sa-ti dea tie ceva, ar trebui sa o faca cat mai este inca in viata, pentru ca imediat dupa moartea ei, testamentul acela devine fara valoare. Eu unul, nici nu inteleg de ce mai exista conceptul de testament, daca oricum nu se ia in considerare.

| eliancodrut a răspuns:

Actul de vanzare-cumparare intocmit legal nu poate fi anulat, deoarece proprietarul unui imobil poate dispune cum vrea atata timp cat traieste, fara sa ceara acordul mostenitorilor.
Daca ai poprire pe salariu si suma nu este mare, IFN-ul nu va actiona sa scoata la vanzare imobilele. Atata timp cat te judeci cu creditorul, nu se pot intreprinde actiuni de executare silita.
Daca mama ta vrea sa treaca imobilele pe numele fetitei, asta se constituie in donatie, nu vanzare-cumparare, deoarece fetita nu are venituri. Dar donatiile se pot ataca de frati. Iar actele vor fi semnate de tine, ca tutore.
Eu iti recomand sa mai amani tranzactia pana iti rezolvi situatia cu IFN-ul.

| DontActLikeMe a răspuns:

Dacă mama ta face un act de vânzare-cumpărare în mod legal și cu prețul corect specificat, actul va fi valabil dar după moartea mamei tale, frații tăi ar putea încerca să conteste actul în instanță pe motiv că a fost făcut cu intenția de a-i exclude din moștenire sau că nu a fost o vânzare reală (fără preț real sau fără transfer real de bani).
Dacă ai datorii și popriri pe salariu, creditorii pot cere executarea silită asupra bunurilor tale, inclusiv asupra proprietății imobiliare.
Dacă transferi proprietatea pe numele fetiței aceasta devine proprietatea ei și nu poate fi executată silit pentru datoriile tale dar transferul poate ridica probleme legale.

| SuNaM explică (pentru DontActLikeMe):

Si daca o face mama direct pe numele fetiței, bănuiesc ca e si mai ciudat din punct de vedere legal nu? XD

| DontActLikeMe a răspuns (pentru SuNaM):

Exact. Creditorii pot încerca să demonstreze că transferul a fost făcut în scop de fraudă și să te cheme în instanță.

| iHATEIDIOTS a răspuns:

Vinde casa si împarte banii cu ei.Foloseste banii in plus din munca pentru o casa doar a ta.

Răspuns utilizator avertizat