| alexandru0sorin a întrebat:

Mani, eu gandeam astazi cand am vazut un lamipon zburand in cerul brasovuli, oare e legal sa eliberezmi lampioane? pe care apoi sa le impusti cu o arma gen airsoft? big grin

un fel de tir dupa rate sau discuri dar tintele zboara. oare in padure as putea face asa ceva? sau la vreun poligon?

9 răspunsuri:
| Radu284 a răspuns:

Nu stiu cat de legal este sau nu, dar este o idee proasta din doua motive:
1. Proiectilele airosft nu sunt nici acurate nici puternice, si nu vor face mare lucru dupa vreo 20-30 metri inaltime.
2. Totusi, daca reusesti sa gauresti lampionul, acesta va pierde aer cald, si va cadea, chiar daca mai are combustibil care arde. Acesta ar putea cadea pe copaci, acoperisuri, etc. si poate cauza un incendiu.

| alexandru0sorin explică (pentru Radu284):

Lol man nu gresesti dar cat de greu e sa folosesc un combustibil care nu aprinde alte chestii decat lampionul?

| Radu284 a răspuns (pentru alexandru0sorin):

Aproape imposibil fara un buget mare de tot. Daca ai chef sa impusti chestii care zboara, incearca baloane cu heliu.

Am auzit heliu e periculos pentru mediu face gauri in stratul de ozn

Interesant. De unde ai auzit asta?

Mi-a forwardat mama un mail big grin

https://groups.google.com/forum/#! topic/k12.ed.science/prEluCM_DaQ

Daca ai ave ao cantitate imensa de heliu, careia ii dai drumul deodata intr-un loc, ok, ar putea face o mica gaura. Dar asa, cateva moloecule deodata, nu cred ca ar afecta in mod semnificativ stratul de ozon.

Asa zice toata lumea si cand poluaza si uite unde sa ajuns

| AdrianPanaintescu a răspuns:

Super ideea... nu am idee... Vorbeste și poate te lasă la un poligon big grin