Câștigarea alegerilor parlamentare nu-ți dă dreptul să-ți subordonezi politic justiția (vezi principiul separației puterilor în stat, temelia democrației), nici să modifici legi în interese personale, și nici să sabotezi economia și acordurile internaționale pe care România și le-a asumat.
Prin ceva ce era deja în Constituție din 2001, adică că Ministrul Justiției are dreptul să revoce procurorii șefi, devine justiția subordonată politic?
''sabotarea economiei'
Te-or fi mintit, nu zic; eu am spus cu totul altceva, si anume ca PSD va guverna cel putin pana la urmatoarele alegeri parlamentare, cele din 2021. Ce treaba au Iohanis, Ciolos, USR aici? Guverneaza pentru ca au castigat alegerile, nu pentru ca vor adversarii lor politici.
De guvernat, știu și eu că va guverna, dar că nu se încearcă schimbarea guvernului e o minciună.
Eu nu merg ca e departe de unde stau
Plus ca un protest pasnic nu rezolva nimic, trebuie aduse molotoavele sau ceva de genul
Ca să ce?
Dacă strada ar da jos un guvern ales prin vot democratic, aș proceda exact ca Didi Sfiosu din romanul lui Dinu Săraru, aș lua democrația și aș înmormânta-o.
Crezi ca stim numai noi doi ca PSD va guverna pana in 2021? Nu se poate incerca schimbarea guvernului. Nu exista scenariu plauzibil in care sa faca guvernul alt partid. Orice om cat de cat informat stie asta, deci stiu Dragnea, Barnea, Orban si Iohannis.
Exprimare ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
(5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării.
(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine.
Lumea are dreptul la protest, majoritatea care au votat nici nu se asteptau sa se ajunga aici pentru ca toti care sunt la putere sunt niste demagogi (mai departe in Constitutie spune ca sunt interzise manifestarile violente of )
Eu mă refeream la ''revoluția'' pe care o anunță Mălin Bot și cu prietenii lui, planurile de invadare a guvernului, etc și la tâmpenia ta cu cocktailuri Molotov
Dreptul la liberă exprimare nu le permite să facă ce, mai mult ca sigur, vor face. Adică să scandeze, toată seara, înjurături la adresa guvernului.
Din partea mea, să protesteze zilnic, am motive de râs. Sau să alterneze, o zi se protestează împotriva statului paralel, o zi împotriva guvernului, așa ar fi ideal.
Deci atunci când un partid votat de 3 milioane de români forțează un președinte votat de 6 milioane de români să revoce din funcție un procuror șef incomod (considerat de către toți partenerii externi ca fiind exponentul luptei anticorupție din România), nu ți pare că scopul este subordonarea justiției.
Atunci când principala ocupație timp de aproape doi ani a unui partid de guvernământ este să modifice legile justiției și codul penal pentru a șterge infracțiuni, a reduce pedepse și a limita capacitatea justiției de a trage la răspundere infractorii, nu ți se pare că scopul este subordonarea justiției.
Nu-nu, este democrația psd în toată splendoarea ei.
Știi că există un grup de oameni numit "flat earthers". Sunt oameni care, chiar și în secolul XXI, continuă să creadă că pământul este plat. Indiferent câte milioane de dovezi indiscutabile li se prezintă, aceștia refuză să accepte forma sferică a pământului. Chiar dacă ai duce un astfel de personaj pe Stația Spațială Internațională să vadă cu ochii lui forma Pământului, ar găsi în continuare motive să nege.
Într-o situație similară se află și suporterii psd-ului. Indiferent câte volume s-ar putea scrie despre ticăloșiile psd-ului, indiferent cât de evidente și de enorme ar fi, ei vor continua să susțină că acestea nu există.
Am avut de-a face cu suficienți reprezentanți ai ambelor categorii ca să-mi dau seama când discuția nu are niciun sens.
Un protest violent nu rezolva nimic. Ce rost are sa arunci coctailuri Molotov? Iti lasa carcasa goala a guvernului, ca sa te plimbi prin ea cat vrei, si peste cateva zile iti trimite citatie. Pentru tentativa de incendiere ai de servit ceva timp, nu gluma. Pe 18 februarie 1990 s-au incapatanat sa ramana in cladirea guvernului vreo 300 de insi, desi puteau sa plece acasa. Au stat inchisi vreo trei luni numai pana la proces. Cladirea fusese ocupata cu forta- numai parterul si etajul unu, caci mai sus nu duc scari. Numai lifturi.
Păi și Ponta a fost votat de 5 milioane de români, care-i faza?
În SUA, Trump nici măcar n-a câștigat votul popular și e președinte, care-i faza, nici democrația lor nu e bună?
Nu un partid l-a forțat pe Președinte, ci Curtea Constituționala a decis că Președintele, după cum prevede Constituția, nu se poate opune la o astfel de decizie a Ministrului Justiției. Probabil ți-a băgat Rareș Bogdan din astea în cap...
Mie-mi pare că ai o foarte proastă capacitate de a înțelege lucrurile, dar ți-a fost băgat în cap, continuu, în ultimii 2 ani, că ești tânăr, frumos, liber și poti face ce vrei tu, iar ceilalți sunt bătrâni, proști și urâți și te pi ș i pe ei.
Curtea Constituțională condusă de Valer Dorneanu, cel cu două mandate de parlamentar psd? Același Valer Dorneanu care a decis ca CCR să nu mai participe la discuțiile cu Comisia Europeană, dar în schimb s-a dus la conferință la Moscova?
Ok, ai grijă să nu cazi de pe marginea pământului când într-un final vei fi forțat să realizezi ce ticăloși ai susținut și să fugi din țară unde vezi cu ochii.
Și înainte de Dorneanu, a fost Zegrean, fost parlamentar FSN și PD.
Dacă așa e Constituția, 6 numiți de Parlament, 3 de Președinte, cine vrei să conducă CCR? Tu?
Cât timp susții că nu mai există DNA fără Kovesi, pari prins în alte vremuri...
Nu am susținut că nu există DNA fără Kovesi. Susțin că practica de a elimina procurori incomozi la comandă politică nu este nici pe departe o practică democratică și este un simptom grav al controlului politic al justiției.
Cât despre care dintre noi este prins "în alte vremuri", cred că nici nu mai are rost să discutăm.
Păi Constituția a făcut-o Dragnea?
Dacă acolo scrie clar că procurorii sunt sub autoritatea MJ.
Cu mult, cu mult...)
Ho, că asta a devenit clișeu, ulei și zahăr, o citesc zilnic, ceva nou?
Mi se rupe si de tara si de voi, eu o duc foarte bine. Iti garantez eu ca daca inveti carte e imposibil sa nu o duci perfect in Romania.
Eu de pildă aș vrea să dispară alea speciale. Restul, să crească în concordanță cu sporul de venit la bugetul de asigurări sociale și pensii. Și dacă se vor elimina pensiile speciale, chiar s-ar putea să crească și bugetul pentru pensionarii care au muncit cinstit, nu doar au dat cu prezența prin parlament un mandat sau mai multe.
1) "Partidul" pe care-l reprezinți a câștigat alegerile cu votul a doar 17% din populație. Majoritatea covârșitoare de 83% a populației cu drept de vot NU a susținut psd-ul în alegeri. Nu neagă nimeni că astea sunt regulile alegerilor, dar să trompetezi în continuu despre "larga susținere" pe care o are psd-ul in randul poporului este hilar.
dar nici alte partide nu a susținut, asa ca aia au castigat care sau prezentar la vot, nu conteaza cati sau dus vot si pe cine au votat ei
peste 2 ani puteti iar sa votati, nu uita ca din 2004-2012 =dreapta si din 2013-2016
daca asa bine ne mergea de ce nu am votat dreapta, ala care a pus intrebarea are dreptate
Deci atunci când un partid votat de 3 milioane de români forțează un președinte votat de 6 milioane de români să revoce din funcție un procuror șef incomod (considerat de către toți partenerii externi ca fiind exponentul luptei anticorupție din România), nu ți pare că scopul este subordonarea justiției.
ce importanta are una cu alta, cati au mers au votat majoritatea psd si ca ati ales pe mutul ala nu e o mandrie bre, e o rusine bre, ca sunteti vazuti ca niste paduchi, tiganii in Germania bre si voi puneti un neamt ca presedinte bre care e sclavul lui merkel
Ai dreptate si tu, eu sunt neutru, dar da Romania e o colonie, un fel de ba hai sa aruncam gunoiul si unde in Romania e da sclavi aia care muncesc pe nimic si au un predesinte german, ai dreptate multinationalitati astea nu vin ca sa ajuta si faca profit
Nu conteaza numarul votantior, conteaza ca este legit la putere. In politica nu isi are locul etica si moralitatea.
Partenerii externi? Adica aceea ce permit inlocuirea propriilor cetateni cu imigranti africani si arabi, doar pentru ca sunt mana de lucru ieftina? Acei parteneri?
Pe surse am aflat ca luptatoarea asta are si cetatenie americana. Trebuie cumva sa isi arate teroristii astia mondiali, recunostinta pentru o sefa ce ii santaja pe politicieni cu dosare. Cum Dragnea vota o lege pentru redevente, cum i se deschidea dosarul, cum uita, dosarul era iarasi inchis. Si nu doar Dragnea este victima DNA-ului corupt. Toti politicieni ce nu isi vand tara pe 1 leu dar se asteapta la o suma mai mare.
Trebuie ieșit în primul rand deoarece nu putem accepta jandarmi plătiți din bani publici sa ne atace sa ne lovească doar pentru ca vor ei și cei ce le dau ordine. Asta ar însemna să acceptam dictatura
Da...dar aia erau mai prosti.Astia s-au manifestat violent, au scapat de aia violenti ca fiind platiti de Dragnea si au si motiv de violenta impotriva jandarmilor ca de ce au dat in ei cu gaze.Si propaganda continua : la Realitatea TV se spunea ca s-a dat cu clor si arseniu in piata Victoriei.Nu stiu pe unde am mai auzit si de gaze neurotoxice.Nu inteleg cum pot unii sa creada propaganda asta idioata.
macgyver întreabă: