| iKronstadt a întrebat:

Mi-a ajuns! Nu mai vreau să plătesc statului pentru fondul de pensie, și nici pentru fondul de sănătate. Oricât aș cotiza, tot sunt nevoit să fac plăți extra, sau să fiu tras în piept în momente cruciale. NU MAI VREAU să dau statului român bani pentru niște servicii TOTAL defectuoase! Ce trebuie să fac pentru asta, ținând cont că legea mă obligă din toate părțile? Să mă duc la CEDO?
P.P. Dom' Ioan, știu că am mai postat ceva de genul ăsta, dar nu mai suport batjocura.

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tu ai platit vreo 10-15 ani(poate gresesc), ce sa zic eu care am platit peste 40 de ani si peste medie, aproape in fiecare an.
Problema nu este ca platim, in speranta ca vom beneficia la batranete, problema este ca nu prea ajungem sa beneficiem, speranta medie de viata este de numai 67 ani si ceva (pentru barbati) iar varsta de pensionare este, acum, aproape de 65 ani (eu am avut conditiile si mi-am depus dosarul de pensie la 64 ani si 3 luni).
Din pacate nu o sa rezolvi nimic, nici macar la CEDO, avand in vedere prevederile constitutionale si legale, ti-am mai spus asta. Numai bine!

| iKronstadt explică (pentru Ioandelasal):

Știu, dom' Ioan... știu fiindcă mi-ați mai explicat asta happy Totuși, pot invoca faptul că această constituție a României îmi încalcă dreptul la șanse egale. Sau... nu? Păcat de cotizația dvs. Atunci când omul are nevoie de atenție mai multă din partea statului, chiar atunci statul își dă în petic. De condamnat!
P.P. Poate că par puțin nebun (sau mai mult), dar nu mă las până când nu voi găsi o cale legală. O zi făină, dom' Ioan!

| iKronstadt explică (pentru Ioandelasal):

ARTICOLUL 22 - Constituţia Romaniei.
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.
Este doar unul dintre motivele pentru care o să cer rezolvarea problemei.

| Ioandelasal a răspuns (pentru iKronstadt):

Sunt drepturi fundamentale si sunt garantate: vezi desfiintarea pedepsei cu moartea, omorul considerat infractiune grava, interzicerea torturii si a pedepselor degradante, etc.
De asemenea trebuie sa tii cont si de indatoririle fundamentele, printre care aceea prevazuta de art.56 din Constitutie, citez:
"ARTICOLUL 56 - Contributii financiare
(1) Cetatenii au obligatia sa contribuie, prin impozite si prin taxe, la cheltuielile publice.
(2) Sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure asezarea justa a sarcinilor fiscale.
(3) Orice alte prestatii sunt interzise, in afara celor stabilite prin lege, in situatii exceptionale. " O zi buna!

| iKronstadt explică (pentru Ioandelasal):

Nea Ioan, garantate... cum?
Uitați aici: ""ARTICOLUL 56 - Contribuții financiare
(1) Cetățenii au obligația să contribuie, prin impozite și prin taxe, la cheltuielile publice." Eu nu sunt persoană publică, sunt cât se poate de privatăwinking Nu mă las, dom'le! Dacă tot sunt un simplu muritor, înșelat pe față de statul ce se consideră "de drept", atunci voi face și eu valuri (mici sau mari). Vă înțeleg. Și, vă apreciez (așa cum am făcut-o mereu) cunoștințele din domeniul juridic. Jos pălăria! Sper să înțelegeți și dvs frustrarea mea, vis a vis problema în cauză happy Vă salut, cu respect!

| Ioandelasal a răspuns (pentru iKronstadt):

Nu esti persoana publica dar esti cetatean. O seara buna!
P.S. Tot voiam sa-ti pun intrebarea si acum m-am hotarat: de ce nu esti latin?

| iKronstadt explică:

După ce i-am tras-o mamei tale, m-a informat să nu accesez site-ul ăla de rahat, la care faci spam. Mama ta mă iubește, d-aia mi-a vândut pontulwinking

| richarddawkins a răspuns:

E o tara de rahat, numai plati nimic asa ca nu vei avea nici o pensie, tara e in faliment, plina de datorii, hotii