Se poate sau poti obtine o procura de calatorie pana in tara si in Romania cu un cost redus iti schimbi buletinu
Nu în Italia stau, dar eu am avut probleme, nu am putut să îmi fac buletin decât provizoriu și al țării respective (unde stau). Cred că e similar și la tine.
Poți să te duci la ambasada României din Roma pentru a cere un titlu de călătorie, valabil 30 de zile. Costă 65 de euro. După, cel mai bine e să îți faci buletinul românesc în România.
Pentru a obține titlul, ai nevoie de buletin sau de pașaport, chiar dacă sunt expirate, în original și copie. Ia și certificatul de naștere românesc cu tine, nu se știe niciodată.
Pt. a putea calatori cu avionul, poti sa folosesti cartea de identitate a rezidentei fara a prezenta buletinul. Dar din cate stiu se da o declaratie pe propria raspundere ca aceasta calatorie are ca scop schimbarea buletinului in Romania. Cartea de identitate a cetateanului roman, se schimba numai la adresa de domiciliu a acestuia.
Din Italia se trimite cererea de buletin in Romania si in maxim 1 saptamana iti va sosii buletinul prin posta sau trebuie sa te duci tu sa il ridici. Acum funda?
Raul5765578 întreabă: