| TheGosthSniper a întrebat:

Mi-a fost suspendat permisul Italian in bacau, a trecut perioada de suspendare si nu il gasesc nicaieri. Cei din bacau spun ca nu este la ei, iar in judetul in care am domiciliu nu il gasesc, exista sanse sa fie in Italia Tin sa mentionez ca acolo am facut scoala de soferi. Va rog seriozitate.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Se poate sa fie la IGPR sau sa fi ajuns in Italia.
Conform Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, citez:
"ART.190.(1) În cazurile prevăzute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, după caz, politistul de frontieră retine permisul de conducere, eliberand dovada inlocuitoare cu sau fără drept de circulatie, după caz.
  (3) Raportul de retinere, precum şi documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare reţinute unui conducator de autovehicul care poseda permis de conducere sau certificat de inmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente."

1 răspuns:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu stiu ca politistul care suspenda documentul (fie el certificat sau permis de conducere), se ocupa si de expediere, dupa ce primeste de la tine dovada ca ti-ai achitat amenda.
Deci cauta politistul care te-a sanctionat, si intreaba-l pe el, ar trebui sa stie unde a ajuns permisul tau.