| HippocrateS a întrebat:

Mi-a venit de la Casa de asigurari de sanatate o decizie referitoare la obligatiile de plata si calcul accesorii:

In temeiul art 88 c) si art 119 din oradonanta guvernului 92/2003 privingd codul de procedura fiscala republicata cu modificarile si completarile ulterioare pentru plata cu intarziere a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor venituri ale bugetului general consolidat s-au calculat urm accesorii:

natura obligatiei de plata, diferenta declaratie finala nr. 736850 din 16/12/2013.

Dupa ce mi-a nascut sotia in 2012 nu am mai apelat nici la medicul de familie si nici la vreun contact medical.

De ce mi-a venit mie aceasta declaratie si pentru ce?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui cum ai platit contributia la sanatate, respectiv ca persoana fizica, ca firma sau in baza unui contract de asigurare. Din ce spui se pare ca ai platit mai putin decat trebuia. Plata contributiei nu are legatura cu faptul ca ai apelat sau nu la medic.

| HippocrateS explică (pentru Ioandelasal):

Nu sunt salariat, si am contribuit in baza unui contract de asigurare.

| Ioandelasal a răspuns (pentru HippocrateS):

Verifica atunci daca ai platit corect - suma fixata prin contract si pana la termenul de plata stabilit - in fiecare luna, conform contractului. Daca ai platit suma stabilita prin contract si la termen atunci nu mai trebuie sa platesti nimic. Daca nu ai platit asa atunci va trebui sa platesti suma stabilita de Casa de Sanatate.

3 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Si eu am primit asa ceva. Am luat dovada de la finante ca n-am de cat venituri impozabile la sursa si ca eu nu am de platit altceva si le-am promis ca-i dau in judecata. Mi-a venit decizie de stornare si am scapat.