| Girly97 a întrebat:

Mi-am gasit un nou loc de munca unde sper sa imi fie mai bine fata de primul loc de munca, unde lucram ca traducator insa directorul ma punea pe mine sa ii pregatesc cafeaua in unele dimineti si nu punea alti angajati desi pe fisa postului meu de traducator nu era inclus asa ceva. Daca la noul loc de munca seful nu imi cere sa ii pregatesc cafeaua ar fi totusi ok sa o pregatesc?

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Poate arata-i bine de vroia cafea din partea ta

| darrio2007 a răspuns:

Mda, chestia cu facutul cafelei era doar o introducere. Pe parcurs, cred ca ar fi vrut si altceva. Bine ca ai plecat de acolo.

| Girly97 explică (pentru darrio2007):

Si mama mea crede la fel. Prima data cand am primit tichete de masa nu stiam ca sunt impozitate (fiind primul meu loc de munca) iar cand am intrebat de ce am primit mai putini m-a amenintat cu concedierea pentru o luna si reangajarea pe un salariu mai mic decat cel minim pe economie.

| cristimihailov a răspuns:

Te uiti si tu dupa camere video si strecori usor in cafea: un laxativ, un vomitiv, daca rezista cresti usor doza, nu peste limita de siguranta.

Banuiesc ca spuma cafelei in cele mai multe zile era scuipatul tau...

Doar sa nu consumi orbit cand scuipi ca s-ar putea simti aroma mentolata

| Panamax a răspuns:

Daca aveai prea mult timp liber ca traducatoare omul a incercat sa eficientizeze productia.
Adica pentru tine aveai timp sa-ti faci ceai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Despre abuzuri la locul de muncă: https://youtu.be/rcTRqac2Nn4

Ai făcut bine că ai plecat. Și nu, nu văd de ce să-i pregătești cafeaua noului șef. Cum prea bine ți-ai dat seama din experiența anterioară, nu e ok nici dacă te-ar pune. Depinde acum și cât de prietenos e cadrul în care muncești. Nu mi se pare un lucru nepotrivit dacă faza cu cafelele e o rutină, iar, prin natura situației, șeful lucrează / își petrece mult timp cu angajații și a ajuns Mircea să știe că lui Marcel îi place cafeaua amară, ție ceaiul, iar șeful preferă nessul. Asta cu făcutul cafelei e la ordinea zilei, așa conviețuiți voi, făcându-vă cafea, nah, o chestie amicală.

Dacă scenariul ăsta e departe de realitate și tu te oferi să-i faci cafea, ar părea că dai cu periuța și asta nu e ok. Ba mai mult, cine știe la ce se poate ajunge.

Concluzie: te duci la muncă și faci decât ce e scris acolo, în fișa postului.

| Speranta12 a răspuns:

Pai si pe ce functie esti la noul loc de munca? Asistenta sefului?

| Girly97 explică (pentru Speranta12):

Nu, ambalator manual. La fel ca atunci cand eram traducator nu are nicio legatura cu asistenta directorului.

| Speranta12 a răspuns (pentru Girly97):

Atunci nu trebuie sa te oferi sa-i faci cafea. Te duci la munca si iti faci treaba la locul tau.

| Flavianadx a răspuns:

Dupa mine asta e dovada de slugarnicie. Daca ati fi prieteni vechi si v-ati face unu altuia favoruri, n-ar fi o problema. Nu aveti cafetiera la birou ca sa-si faca fiecare singur cafea?

| Girly97 explică (pentru Flavianadx):

Eu nu beau cafea. Cand eram traducatoare imi pregateam singura ceaiul. Nu am cerut niciodata cuiva sa imi pregateasca ceaiul. Si totusi numai eu eram pusa sa pregatesc cafeaua, nimeni altcineva.