| Fatamuntilor a întrebat:

Mi s-a intamplat acum cateva saptamani, poate o luna.
Am intrat la xerox sa imi fac niste copii la niste documente.Scot banii sa platesc, asa ca am pus telefonul la buzunarul de la spate ca am acces la portofel.Intre timp in incapere intrase un individ si aseptapa sa ii vina randul.La un moment dat simt ca ceva se intampla la spatele meu. Tipul mi-a extras telefonul.Ma intorc rapid si spun,, te rog da- mi felefonul! Vrei sa imi creasca tensiunea? Vrei sa mor aici?'''Pentru cateva secunde nu s-a intamplat nimic, individul se uita la mine de parca as fi fost invizibila.Pana la urma mi s-a dat.
Se putea considera furt? Sau neglijenta din partea mea? Si ce putem face daca nu mi-l dadea? Aveam ca martor baiatul de xerox.Plus ca incapera cred ca avea si camere.

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

"Tentativa constă în punerea în executare a hotărârii de a săvârşi infracţiunea, executare care a fost însă întreruptă sau nu şi-a produs efectul."
In cazul tau tu ai facut sa fie tentativa, daca il lasa-i si apoi era prins de politie, era furt.
Ce bine ar fi fost daca nefericitul extragea asta chiar de la o politista!
Iata cum unii isi risca libertatea pentru cateva sute de lei.
Unii fac puscarie dar pentru cateva milioane de euro, macar stiu ca au bagat mana adanc in butoiul cu miere.

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Logic ca e furt.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1 Da. 2. Și asta.

| dullcat a răspuns:

Da, se considera furt.Cel mai ok e sa-l tii in geanta.

| gabicoo a răspuns:

Juridic este vorba despre tentativă de furt.

| Hyperion7 a răspuns:

Evident! Nu încape îndoială!
Mare atenție dățile viitoare!
Daca nu ți-l dădea, îl denunțai la poliție pentru furt și dacă aveai și dovezi, șansele de a-l recupera ar fi fost considerabil mai mari.

| StoicAnalysis a răspuns:

Data viitoare lipeste-ti telefonul de spate, sa fie mai usor de furat... Cea mai neinspirata alegere e cea de a-ti tine lucrurile ca portofelul si telefonul, in buzunarul de la spate. E tinta perfecta, e ca si cum i-ai spune indirect hotului : " hai sa-mi furi telefonul ".

| Fatamuntilor explică (pentru StoicAnalysis):

L-am pus ca sa il las din mana ca sa scot banii! De obicei il tin in mana, sau mai nou in rucsac!
Oricum vad destui cu telefonele in buzunarul din spate, uneori scoase mai mult de jumate!
Nenea hot era un tip matur, de 40 ani +, nu un pusti pus pe afaceri cu telefoane furate!

| TheGentleman a răspuns:

Telefonul și obiectele de valoare nu se țin niciodată în buzunarul de la spate, ci în buzunarul de la picior sau într-un buzunar interior. De acolo este aproape imposibil de furat

| Fatamuntilor explică (pentru TheGentleman):

Asa a zis si tipul ala!
cica e ce mai mare greseala, ca pus in buzunarul de la spate il pot scapa in toaleta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa zici merci ca a fost înțelegător cu tine. Dacă era unul mai dat naibii, îți făcea buzunar la gât. Pentru a evita astfel de incidente tine și tu telefonul în alta parte. Nu la buzunarul din spate. Pare mai în trend așa? După ce ca sunteți niște victime sigure și ușor de prădat, tot voi faceți pe victimele.

| Fatamuntilor explică (pentru anonim_4396):

TU unde il tii?
adica domnul posibil/ viitor hot mi-a facut o favoare!