| MugurLuca a întrebat:

Multumesc din tot sufletul pentru raspuns, insa sotia mea a intentat procesul sau mai corect avocatul sotiei mele la judecatoria sector 1, Bucuresti, iar ultimul domiciliu comun din tara pe care l-am avut atat eu cat si sotia mea, a fost in sectorul 2.Deasemenea casatoria a fost incheiata la primaria sector 2.In ultimii 2 ani am avut domiciliu comun in Madrid impreuna cu fiul nostru.Intrebarea pe care o am este, daca nu se poate anula divortul intentat in Romania, exista o solutie de a muta acest proces in Spania, unde locuim acum si unde am hotarat sa ramanem, noi in tara nemaiavand pe nimeni.Mentionez ca eu sunt de acord cu procesul de divort, eu dorind doar ca sotia mea sa imi permita un regim de vizita a fiului meu normal si civilizat.mai mentionez ca ea doreste ca exemplu un regim de vizita o data la 2-3 saptamani la domiciliul ei pentru maxim 2 ore. Un alt motiv pentru care doresc mutarea procesului este ca ambii avem aici locuri de munca de la care nu putem momentan sa ne luam concedii pentru a putea fi in Romania la proces, iar aici in Madrid eu am si martori si dovezi cu care imi pot sustine cauza.Multumesc anticipat pentru raspuns.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand solicita declinarea competentei teritoriale, dupa cele spuse de tine competenta ar fi judecatoria sectorului 2.
Angajeaza-ti si tu un avocat si da-i o procura speciala pentru a fi de acord cu divortul pe cale amiabila, stabilirea domiciliului minor la sotie si stabilirea programului de vizite asa cum doresti si nu va trebui sa te prezinti la proces. In prezent, conform noului Cod civil, minorul este incredintat ambilor parinti. Daca divortati prin acordul partilor nu trebuie nici un fel de dovezi, este destul acordul ambilor. Procura se poate face la o reprezentanta a Romaniei din Spania (Ambasada ori Consulat). Numai bine!

| MugurLuca explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc din suflet pentru raspuns.