auran
| auran a întrebat:

Ne dam mari iubitori de animale dar, nu facem nimic pentru a le ocroti...suntem in stare sa dam milioane pentru o haina frumoasa de blana NATURALA, dar nu am da nici un banut pentru a le creea un spatiu de ocrotire a acestora. Credeti ca am putea da o mana de ajutor animalutelor "ocrotite" de crescatorii ce doresc sa se imbogateasca peste noapte, semnand petitia din linkul atasat?
http://www.vier-pfoten.ro/website/output.php?id=1144&lan guage=2

15 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Mult mai multe animale sunt crescute si ucise pentru carne. Sunt de acord cu astfel de initiative numai in masura in care sunt venite de la vegetarieni. Si de la cei care refuza si obiectele din piele, nu doar cele din blana.
Asa cum am mai spus chiar si pe acest site, mi se pare o ipocrizie sa militezi impotriva crescatoriilor de sobolani si alte rude de-ale lor cand ai frigiderul plin de carne, te lafai in tapiteria din piele de vitel sau afisezi poseta din piele de crocodil. Si astea sunt doar cateva exemple.

regis
| regis a răspuns:

@hashe86 - toate animalele sunt ucise de vii. Prin definitie. Dar sincer nu ma impresioneaza cu nimic mai mult un sobolan jupuit pentru blana decat un miel ucis pentru carne.

regis
| regis a răspuns:

@hashe86 - nu am inteles mai mult decat ca accepti uciderea animalelor pentru ceva care iti face tie placere, dar nu si pentru ceva care place altora.
@auran - nici eu nu as putea deveni vegetarian (sper sa nu fiu constrans vreodata). Dar m-am obisnuit cu ideea ca pentru a-mi satisface unele nevoi trebuie sa moara animale. Si atunci sunt constrans sa accept ca mor animale si pentru nevoile altora. Si accept si ideea ca niciunui animal nu ii pasa daca este ucis pentru carne sau pentru blana.

auran
| auran explică:

Aveti dreptate baieti nimeni nu militeaza impotriva hainelor sau a altor produse din piele, cred ca nu si-a pus nimeni o astfel de problema; cat despre consumul de carne, recunosc ca nu cred ca as putea trai fara ea si in definitiv are si aceasta rolul ei nutritiv...

auran
| auran explică:

Multumesc celor care au semnat petitia...
Furni nu sunt imagini socante...
Regis imi pare rau dar, vegetariana nu as putea fi niciodata chiar daca sunt constienta ca hrana mea reprezinta uciderea unui animalut nevinovat...

| selef a răspuns:

Acesta intrebare imi aduce aminte de o alta intrebare:de ce sunt atatea organizatii care militeaza impotriva hainelor de blana si niciuna care sa militeze impotriva hainelor de piele?

| alexdop21 a răspuns:

Da ok, nu am nimic cu interizicerea hainelor de blana naturala, sa interzica fermele alea, dar eu unu nu as putea sa stau fara sa mananc carne... pentru ca e un aliment important in alimentatia mea, si nu numai... eu unu cred ca pasarea, porcul, vaca, si animalele a caror carne se mananca pentru astea sunt bune. Altfel nu le vad rostul.

| hashe86 a răspuns:

Frumos din partea ta ca ai promovat si aici aceasta actiune.
eu deja am semnat-o cu mult timp in urma, sper sa o faca cat mai multi. si mai ales sper sa fie luata in considerare si sa se faca ceva in aceasta directie.

| hashe86 a răspuns:

Daca nu ma insel s-a mai adus la un moiment dat in discutie aceasta problema: de ce sa militam doar impotriva fermelor de blana nu si a celor de carne sau blana versus piele.
iaraqsi nu inteleg de ce buna initiativa a lui auran a degenerat si de data asta.
iubesc animalele si le respect, dar nu cred ca in acest moment as putea deveni vegetarian.
ce trebuie sa se inteleaga e ca hainele de blana sunt doar un moft, fara de care evident se poate trai la fel de bine. in plus animalele sacrificate pentru blana sunt crescute si ucise in cel mai groaznic mod(de vii, pentru o calitate mai buna a blanii).
pielea vine ca un rest de la animalele sacrificate pentru consum deci nu putem pune egal intre blana si piele.

| hashe86 a răspuns:

big grin regis ai dreptate toate sunt ucise de vii, nu am fost tocmai atent la exprimare dar sunt convins ca s-a inteles care era sensul.

| bruno9432 a răspuns:

Eu iubesc animalele si am deja 2 catei si o pisica adoptate de pe strada... probabil ca daca spatiul mi-ar permite as avea mai multe, dar problema mea este cu aceste petitii... oare sunt bune de ceva? Am semnat multe astfel de petitii ce au circulat pe mail, pe mess, peste tot ...sincer n-am auzit de nici o reusita! si incep sa ma indoiesc serios ca au vreo valoare, alta dect sa aduni adrese de mail pe care se le vinzi mai departe!
Poate niste gesturi concrete facute aici aproape de noi ar fi un pas mai realist catre o societate in care sa se respecte animalele.

| Elly4all a răspuns:

Multumesc ca ai postat si pe TPU acest link, ma consider o iubitoare de animale asa ca o voi trimite si in lista mea de messenger, si sper ca se vor aduna destule semnaturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt o mare iubitoare de animale. N-am haine de blana, dar de hainele de piele nu ma pot desparti, recunosc. Deocamdata. Voi lucra la problema. Nu deschid link-ul decat daca ma asiguri ca nu sunt imagini cu animale chinuite, fiindca nu pot sa vad asa ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De acord. daca imi spui cu ce sa ma incalt? sa fie si buna, si rezistenta la intemperii si moale sa pot merge, dansa, urca pe munte, merge la pol, etc, etc.stiu.cu pantofi de crocodil. dar imi prinzi tu unul? tu sa-l tii si eu sa-i iau pantofii? si sa mi se si potriveasca? da leul si pardosul, lupul? vor manca ei iarba? sa pot sa ma plimb prin jungla cu un smoc de iarba in mana si sa-i pot mangaia pe bot? nu cred.ca le lasa gura apa.eeeii? ce spui?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o sa pot purta niciodata o haina de blana sau piele mai ales sa fie naturala si mai nou sunt vegetariana... Iubesc mult animalele!