Pupincurismul nu e neaparat o chestiune de educatie, ci mai cu seama una de personalitate. Daca eu vad in jur colegi care au sira spinarii flexibila si predispusa la plecaciuni spre partile posterioare ale celor mai sus pe scara sociala, nu inseamna ca sunt dispusa sa fac acelasi lucru chiar daca inteligenta imi spune ca drumul ar fi mai usor. Iar daca la nasterea copiilor nostri le transmitem si gena demnitatii, ei nu vor deveni niciodata pupincuristi.Crezi sau nu, insa niminc nu-mi zdruncina credinta ca singura cale de a te bucura de o viata demna este aceea de a fi foarte competent in meseria pe care o faci fiindca nici macar un rege nu se poate lipsi de un bucatar sau un sofer foarte bun si asta e tot ce conteaza. Poti trai in demnitate si in liniste daca faci exemplar o meserie care iti place.Mai importanta decat orice este competenta.Si poate ca suntem datori fata de copiii nostri sa-i ajutam sa-si descopere talentele, sa-i invatam importanta demnitatii si linistea cu care trebuie sa priveasca ascensiunile temporare ale unor lingai. Deocamdata avem de contracarat exemplele inspaimantator de persuasive si corupatoare pe care le ofera societatea noastra actuala.Si asta mi se pare cel mai dificil lucru.Atentia parintilor trebuie sa fie indreptata, in primul rand spre anturaje.Si poate ca cel mai important lucru este sa castigam increderea copiilor nostri.Increderea si libertatea mi se par esentiale in orice tip de relatie.Chiar si aceea de parinte-copil.
@harciog de acord, ce ziceam eu e ca educatia copiilor se face dupa cum sunt parintii, nu dupa cum isi propun intr-un moment cand se gandesc la asta.
Eu unu am sa-mi educ copilul in alta tara sper sa am 2 baieti si sa pot sa le ofer tot ce le este necesar si sa-i educ in asa fel in cat sa nu se maturizeze asa de rapid ca mine si sa poata trai intr-o tara in care sa nu pupe funduri sa ajunga sa munceasca, ca gunoieri chiar daca eu unu am sa-i dau la facultate... Sunt inca mic dar dupa ce-mi termin studiile poate ma indragostesc de o romanca ca aici pe langa uriasul numar de panarame sunt femei demne de tot respectul si sa-mi intemeiez o familie in Vanuatu nu-ma in Romania sa nu stau
Harciog tu ce parere ai despre pupicrismul din Romania? daca ai avea un Ak47 ai duce cati-va la cimitir? eu unu da
Ps. sunt oameni care invata o viata intreaga si ajung sa cerseasca sau mai rau...
anonim_4396 întreabă: