anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Noi nu mai stim sa privim, sa simtim, asta e o arta pe care nu o stapanim! Noi stim sa VORBIM!
Parca traim intr-o opera a lui Caragiale si …se stie : Cine nu vorbeste, nu exista in piesele lui!
Inca mai este vremea vorbelor?

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Caragiale mereu contemporan. Daca ar mai fi trait, ar fi avut "material" la greu pentru piesele lui. Ma intreb cum ar fi aparut ciobanu europarlamentar sau Medicamente VC Tudor in piesele luihee hee si astia sint doar doi ca n-am loc sa-i insir pe toti. Este vremea vorbelor si a fost mereu de altfel. Fara vorbe n-am exista, am fi anosti. Dar stim si privi, stim si simti... unii dintre noiwinking

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu stiu sa privesc, stiu si sa simt, sa ascult. Cu vorbitul, nu sufar de logoree. E vremea vorbelor despre vorbe, dar nu vorbim util, fiindca libertatea de exprimare si la ce serveste ea e inca o enigma pentru majoritatea oamenilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu simt ca si vorbele si-au pierdut puterea, sunt codoase batrane pentru prosti si inculti care pot fi manipulati usor!
Dar faptele? Actiunea? Miscarea?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eh, prostii si incultii au fost mereu manipulati usor.

| baiatudela4 a răspuns:

Eu zic sa trecem pe mima laughing

| Bacemi a răspuns:

Abia la varsta de 4 ani, Blaga s-a hotarat sa vorbeasca. A fost intrebat de ce nu a vorbit pana atuncea. A raspuns ca ii era frica sa nu vorbeasca gresit. Oare nu ar fi mai bine daca ar fi tacere o vreme? Problema asta am avut-o mereu. Urasc oamenii care vorbesc fara sens, aiurea. E pierdere de timp, ma uzeaza fara acceptul meu. Si sa vorbesc si eu cand nu e cazul mi-as pierde orice forma de energie. Cu ce sens sa vorbesti cand ceilalti nu vor sa te asculte? Cu ce sens vorbesti daca nu stii ce spui? Hai sa vorbim dar noi nu vorbim despre ce trebuie. Auzi mereu aceleasi neputiinte. Vorba unui fotbalist ( portar danez parca de la Ceahlaul ) : Problema la voi e ca vorbiti prea mult. Se pune prea mult accent pe presa, pe senzational, pe stiri de can- can. De ce nu se face totul in mod organizat, frumos. Din pacate nu avem o societate sincera, nu suntem sinceri cu noi. Mi-e teama ca vor trece zeci de ani si nu se vor schimba prea multe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu mai e vremea vorbelor.

ACUM trebuie sa constientizam, sa sensibilizam, sa actionam.
Suntem in criza Morala/Sociala.

O parte din efectele crizei MORALE/sociale: emisiuni de proasta calitate la TV, filme de umplutura, ziare de proasta calitate prin continutul lor, lume dezinteresata de a-si face datoria cu pasiune si interes (personal sau/si de grup), lume care doar critica ce a fost si ce este - fara a gandi cum sa lupte fiecare, AZI, pentru drepturi personale concrete (la ce ajuta comparatiile cu trecutul daca nu luptam pentru obtinerea drepturilor personale?!), "lume" care nu constientizeaza ca in momentul in care DA m-am trezit si lupt pentru mine si grupul "meu" pentru drepturi, in revansa eu si grupul avem AZI si DATORII/OBLIGATII fata de grup fiecare si fata de societate. DA - este O criza SOCIALA-MORALA. Avem obligatia de lupta, organizare, disciplina, constientizare, la maxim. Valabil cam pentru toate generatiile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bacemi, daca nimeni nu face nimic, si stam sa ne vaitam, normal ca nu se intrevede nicio schimbare.

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Ba privesc tot timpul si pe toata lumea, ba si vecinii fac asta. Si cu simtaminte de invidie, ciuda barfesc tot regnul uman aciuat prin blocul in care si eu si-au gasit cuib.
Si a vorbi este o actiune! Hitler, spre exemplu, avea niste discursuri orgasmatice, iar altceva nu prea a facut: adica a avut strateg militar care el a conceput razboiul si nu el a apasat pe tragaci sa ucida asa de multi oameni. El doar a vorbit!

Bacemi, urasti oamenii care te uzeaza fara acceptul tau? De ce ii asculti? De ce nu le spui ca sunt neinteresanti pentru tine si sa isi faca pasii usori pe alte alei? Si sa vorbim despre ce trebuie? Oamenii au nevoi diferite, pentru fiecare trebuie altceva!

| Bacemi a răspuns:

@GenOm, acum nu vorbim de cei care vor sa taca. Aici e vorba despre cei care nu vor sa vorbeasca. Facem o paralela pentru ca ne gandim ca sunt doua categorii de oameni. Sunt oameni care inca nu se considera destul de pregatiti ( cum sunt eu ) dar care crede-ma ca atunci cand va fi cazul se va simti influenta lor. Si sunt oameni care au trecut de pragul pregatirii dar nu vor. Le convine situatia. Din pacate asta e cazul nostru. Trebuie sa asteptam. Pentru ca in situatia de fata nu putem schimba nimic. E vremea tacerii dar si cand va veni vremea vorbelor, a celor care acum se pregatesc va veni o vreme in care vorbitorilor de acum li se vor scoate mastile.