Toti sunt rude/neamuri. Este munca de birou, nu te (prea) poti muta dintr-un oras in altul. Numarul de posturi scoase la concurs este fix, exact ca in cazul procurorilor sau judecatorilor. Cu exceptia faptului ca la notar nu dai un examen la INM ci un examen de admitere in corpul notarilor si apoi stai ca notar stagiar langa un notar experimentat (definitiv).
Problema mare este ca nu am auzit ca cineva sa intre in uniunea notarilor fara sa aiba pe cineva din familie ca notar, pentru ca ala iti lasa biroul cu arhiva cu tot.
Ca meserie nu este prea grea, marea majoritate a muncii o fac secretarii pentru ca aia redacteaza fiecare dosar de la zero. Notarul doar consulta pe partea juridica si semneaza ce au scris secretarii. Este un sef cu subordonati. Este o meserie banoasa dar plina de mafioti care au contractele grase aranjate dinainte cu diverse firme. La INM stiu persoane sarace care nu aveau pile, au dat examen si au ajuns procuror la Bucuresti. Daca inveti poti ajunge sus si in domeniul juridic dar pana sa ajungi notar te manaca sfintii (daca nu ai pe cineva in interior). La orice notar iei vezi ca are fie pe tata, fie pe mama notar, in rare cazuri vezi unchi, frati, matusi. Asa este sistemul lor de nepotism. Poate te-ar lua cineva ca notar stagiar daca ai avea un cec foarte gres sa-i bagi in buzunar, altfel nu te baga nimeni in seamna pentru ca isi baga fiica sau pe unul care da cat trebuie din portofel.
Nu stiu daca grea, dar mai ales din ce spune toata lumea este o meserie tip secta ca sa nu-i zic clan in care intri doar daca ai recomandare. Un fel de masoni juridici
Poti sa ajungi notar si daca ai vechime în domeniul juridic si esti bineinteles jurist dar trebuie să fi admis in colegiul notarilor si Da, e dificil să fi admis, fiindcă sunt locuri puține si e concurența f mare.
elenasofia întreabă: