Indiferenta ratatilor din guvern poate ajunge pana la extreme.Banuiesc ca nu le afecteaza prea mult buzunarul personal, cand se iau astfel de masuri, asa ca de ce le-ar pasa? Intrebat parca anul trecut un parlamentar, cat costa o paine s-a eschivat ca vezi doamne, nu-si face el cumparaturile, asa ca de unde sa stie bietul de el cat costa o paine?
Ma intreb insa pana unde va ajunge suportabilitatea noastra?!
Oare noua nu ne vine nicio idee cand vedem ce se intampla in Egipt, de exemplu? Nimic?
Egiptul a stiut ce sa faca. noi oare nu putem lua exemplul lor. dar suntem lasi. hoti si toate calitatile proste le avem. asa ca ne meritam soarta.
Va scadea mult puterea de cumparare a romanilor si comerciantii isi vor arunca marfa ( in special cea perisabila ) la gunoi. Deja vad acest fenomen la carnea proaspata, cata carne veche cu pete maronii am vazut anul asta, nu am vazut toata viata mea.
Omul nostru nu este invatat sa faca "ceva"ci sa "cumpere"de-a gata.Aici e stimulentul scumpirilor.Invinovatim guvernantii si toata tagma comerciantilor dar e piata libera fratilor; Iti convine, cumperi, nu? la revedere.De asta persista timpenia in tara.Omul a fost invatat cu economie centralizata(produci ori ba, salariul merge). Se ofereau locuri de munca, se ofereau posibilitati multiple dar un singur lucru nu s-a oferit; acela de a coexista la adevarata valoare si asta nu ca se ofera acum dar constatam cu stupoare ca se impune.De aia va zic ca cei mai multi latra la guvern si la stat.Sint total pe dinafara. Ce sa-i faca guvernantul unei afaceri daca e rentabila si rezista pe picioarele ei oricit de mult ar ridica pretul? Daca rezista inseamna ca are cumparatori la greu pentru ca altfel ar cadea sigur. A cazut cineva de acord vreodata cu un taran amarit dar care are 2 ha de floarea soarelui sa le munceasca din jumatate? Va spun ca nu sint decit 2 prasile deci o saptamana pentru 2 insi care va va scoate din criza uleioasa pe tot anul si jumate din ala care vine. Dar am uitat, noi nu muncim.Noi cumparam.
UnchiulRamiz întreabă: