Tindem spre globalizare dar tot cu gindirea comunista.Adeca,daca noi am cumpara in alta tara pamint, ar fi corect sa fim lasati in pace pentru ca e proprietatea noastra.Dar la noi n-au voie pentru ca e tara noastra si nu trebuie s-o vindem. Povestiti-le asta si romanilor care au proprietati in alte tari.Doamne ca prosti mai sintem si nu ma mira de ce sintem respinsi de peste tot.O natie de putori ordinare si inchisi la minte incit intri mai usor in stinca de granit decit in mintea noastra.Mi-e rusine, nu de conducerea tarii, nu de partidele politice ci mi-e rusine de noi insine pentru ca din cauza noastra a fost posibil totul.
Pai nu stiu daca e nevoie de solutii. Revine la moda sloganul "nu ne vindem tara"?
Dupa mine, decat sa tinem nelucrate suprafete uriase, de ce sa nu le vindem chinezilor, arabilor sau japonezilor? Acestia le vor pretui probabil mai mult decat noi, iar de dus peste hotare nu vor putea sa le duca. Si pana la urma este vorba de investitii, nu doar in terenuri, ci si in utilaje si utilitati, iar in final forta de munca tot de la noi va fi absorbita, iar roadele tot noi le vom strange. Sau chiar are impresia cineva ca e mai bine sa le importam?
Nici asa sa vina peste noi, ce ne apartine noua e al nostru si nici o tara nu va putea sa ne oblige sa le dam pamant nu ai dc sa iti faci griji.
Solutii nu am avut niciodata. Singura solutie ar fi sa ne mutam pe alta planeta, pentru ca nu reusim sa tinem piept celora care ne confrunta. Mai greu cu mutarea, dar asta ar fi cea mai buna solutie. Decat calacati in picioare si umiliti, mai bine fugiti.
Romania e vanduta jumatate americanilor, jumatate rusilor.Noi ar trebui sa ne cumparam niste pamant pe Luna si sa decolam intr-acolo cat mai repede pana nu vin astia peste noi se ne manance.
amaleea întreabă:
Doarunaltutilizator întreabă:
Antipaticu întreabă:
Mihai473736 întreabă: