Daca te-ar prinde fara masca si ti-ar da amenda, ai mai gandi la fel?
Au luat masuri, nu?
Pai nu chiar, amenda... din cate se vede. Plus ca nu este sigur ca o sa si omoare pe cineva.
Cei care nu respecta o regula in trafic si pot sa cauzeze un accident, ce patesc? Sunt acuzati de omor?
De cine? ) Marea masa care sa vaccinat in ultima luna nu o facea daca nu le taia deja accesul la bar, restaurant etc. Adevarul e ca romanii nu vor masuri de protectie. Daca nu is in stare sa respecte reguli minimale crezi ca ajuta carantina la ceva?
Daca s-ar face carantina de-aia ca la chinezi cu armata MASIV pe strada si daca te prind pe-afara de nebun direct bulau plus impuscati desteptii care fug de controale sau o fac pe nebunii cand e vorba de legitimat, poate-poate am mai rezolva ceva. Fiind democratie, chipurile, desigur ca nu o sa vezi asa ceva. Avem drepturi, alea - alea. La fel ca aia care mor cu dreptatea in mina pe trecerea de pietoni calcati de un destept care il dubleaza pe ala de le acordase prioritate. La cate de-astea era sa patesc in ultima vreme, mi se pare mult mai periculos traversatul decat Covidachele...
Nu te supara, dar tu nu esti tipul care, beat fiind, s-a urcat la volan si a omorat un om?
Problema nu este greseala trecutului.Problema, din punctul meu de vedere, este a mentalitatii din prezent.
In timp ce tu ai fost inchis pentru ucidere din culpa in conditiile in care stiind ca nu trebuia sa te urci la volan beat, totusi ai facut asta si s-a intamplat nenorocirea (atat pentru tine, cat si pentru victima), tu vrei sa spui ca acum ai dreptul sa ii acuzi pe altii direct de omor.
Nu spun ca gestionarea situatiei actuale este una eficienta, doar spun ca situatia in care declari astfel de lucruri, privita dintr-o anumita perspectiva, pare cel putin ironica.
Este foarte bine ca te-ai schimbat intr-un mod pozitiv, chiar daca aceasta schimbare a avut loc datorita unui eveniment nefericit.
Iar eu am intrebat la modul serios daca tu erai tipul respectiv, deoarecem nu stiam sigur si nu voiam sa incurc pe nimeni cu nimeni.Intrebarea nu era ironica.Insa faptul ca tu, trecut printr-o astfel de experienta, vrei sa spui ca ar fi normal sa ii acuzi pe altii direct de fapta de omor, da, mi se pare un pic ironic, e drept.
Tu esti suparat pe ceea ce se intampla in politica, dar politica nu este acum asa.Asa a fost mereu, insa este greu ca oamenii sa observe asta atunci cand e liniste si pace.In situatii mai tensionate, cum este cea din prezent, este mai usor sa vezi adevarata fata a politicii, adevaratele jocuri si marsavii.
Si sa ne intelegem, nu sustin absolut niciun partid si nici nu simpatizez pe nimeni, dar intr-o anumita masura, le inteleg necesitatea de a incerca sa impace si capra si varza.Este clar ca nu prea ai cum sa reusesti, dar ei macar incearca.De ce? Pentru ca politica este despre voturi, nu despre obiective patriotice reale. Daca esti o persoana sincera, corecta, cu principii, nu ai cum sa ajungi in varful clasei politice niciodata.Pentru asta este nevoie sa minti, sa pupi in fund, sa lustruiesti pantofi, sa inseli, sa zambesti si sa promiti.Atat! Si nu numai la noi.Asa este politica in general.
Adi1987 întreabă: