Vanzatorul nu poate radia masina de unul singur, inainte de trecerea celor 90 de zile prevazute pentru transcrierea dreptului de proprietate de catre cumparator, de aceea te preseaza.
De altfel, dupa ce tu transcrii dreptul de proprietate, organul unde ai facut-o comunica faptul ca masina a fost inmatriculata pe tine si organul unde inmatricularea a fost facuta pe vanzator o radiaza.
Corect, dar in caz de accident, asigurarea respinge plata daunelor, si autorul topicului plateste din buzunar daunele ambelor parti implicate in accident pentru ca nu are asigurare valabila.
Nu poate radia nimic, dar oricum înmatricularea mașinii se va suspenda după cele 90 zile daca nu o transcrii
Pai o transcriu dar acum sunt sincera și zic.Pe lângă că a avut niște probleme "omise" de ei mașină și e în service de când am cumparat-o, i-am spus dânsei de problema și s-a facut ca nu știe nimic, am cheltuit o grămadă de bani pe reparații și încă nu e gata, nu merg cu mașina dar se așteaptă sa îmi dau eu banii din casă pe care nici nu o interesează dacă ii mai am sa își recupereze tot ea o parte din asigurare.Adica mă fraieresti pe fața, încerc sa te ajut totuși și tot tu pui presiune pe mine ce mai fraierit. Vreau sa ii spun ca e deja de alt grad de nesimțire și de aceia am vrut sa ma interesez dacă îmi poate face ceva la mașină legal.
Păi cât poate să coste o asigurare?
Să zicem 1800 de lei.
Dacă mergi trei luni pe asigurarea ei economisești 450 de lei.
Sau ii dai pe reparații.
Ai citit și ce am scris eu? Am dat pe reparații, am dat pe masina și am specificat femeii ca am 90 de zile la dispoziție sa o trec pe mine e în regula? Nu a fost o problema pana după vânzare când s-a întâmplat. ceva.
1.Am sunat și i-am spus de problemele mașinii și i-am bătut obrazul.
2.Cand am sunat interlocutorul mai exact sa ii spunem,(ca nu a venit ea persoanal decât la acte) ne-a înjurat și vorbit urat când noi doar încercam sa aflam ce probleme mai are mașină ca oricum era luată.Noi am spus că nu e o problema, nu am amenințat dar am zis ca cine știe cum se învârte roata iar respectivul ne-a cautat pe rețelele sociale.A văzut ca suntem rude cu cineva cunoscut lui și a dat-o la întors și s-a certat cu proprietara ca cică îl minti-se și pe el și acum are probleme.Asta sa panicat și acum vrea cu tot dinadinsul sa scape de toate actele, de asigurări etc.Pai mi se pare normal ca măcar sa ai bun simt după ce mi-ai dat țeapă sa ți cont de lege și sa nu stai cu sula în coastele mele tot tu nesimțită fiind.
Da, nu mai am bani sincer și pe drept pentru că am depășit cu mult bugetul, am familie, am copil, casa în construcții e sfârșit de luna mai durează, ce sa fac acum? sa ma împrumut de bani sa ii rezolv ei problemele?
Păi asta am spus și eu.
Să mergi pe asigurarea ei trei luni ca să-ți mai recuperezi din paguba cu reparațiile.
Cand cumperi un bun il verifici inainte, la mecanic, electrician, reprezentanta, etc. pentru ca poate sa aiba probleme pe care nici proprietarul vanzator nu le cunoastea.
Cand ai cumparat masina ai cumparat bunul asa cum e, cu toate probleme ei, stiute sau nestiute.
Acum ca vanzatorul are bunul simt redus nu te scuteste pe tine de indeplinirea obligatiilor tale legale, si anume inmatricularea pe numele tau.
Dupa cum am precizat, daca gasesti unul cu capsa pusa te poate da in judecata pentru recuperarea prejudiciului creat. Poate demonstra usor ca el nu a putut sa isi recupereze banii de pe asigurare pentru ca tu nu ti-ai indeplinit obligatia de a inmatricula masina pe numele tau, si cere in instanta recuperarea banilor.
Dar poate ai noroc si nu gasesti unul care isi cunoaste drepturile.
Trebuia sa ii returnezi masina daca avea defecte.
Daca te-ai angajat sa o cumperi si sa o pastrezi chiar si asa este datoria si OBLIGATIA ta sa o transcrii
Unde am spus eu că nu o transcriu? Ai văzut undeva că am spus NU VREAU SĂ TREC MAȘINA PE MINE? Am zis că legal am 90 de zile la dispoziție să îi fac actele. Am trecut-o pe mine la primărie, dar acum nu am nici timp și nici bani să merg după asigurări și pe drumuri, că stau la sute de km de registrul auto. Plus că sunt axată să pot să o folosesc măcar, adică să o repar. Cum să o dai înapoi? Crezi că cineva îți zice "da, ia înapoi N sute de milioane și iau mașina defectă de care voiam să scap inapoi"? Am sunat să îi spun că are defectul x și a început să ne înjure și să închidă, unde o înapoiam?
Uneori ma întreb dacă sunt oameni aici ce răspund sa aibă date cât mai multe răspunsuri sau chiar citesc ce scrie omul.
Pai, te bati cu pumnul in piept aici ca e dreptul tau sa o inscrii in 90 zile, dar nu vezi nicio problema cu a da inapoi un bun defect pe care ai dat banii?
Foarte simplu, ai cumparat un bun care are vicii ascunse il dai inapoi sau faci reclamatie la politie pentru inselaciune.
Deci asta înseamnă că eu trebuie să fac plângere la poliție, de la poliție să merg să îi dau în judecată, timp în care rămân cu mașina și nu mă despăgubește nimeni, mai dau bani suplimentari tot eu. Nu mă pot folosi nici de mașina pe care mi-am dat banii, nu îmi iau nici banii. Mi-am sumat-o, am spus, singurul lucru pe care l-am cerut a fost răgazul dat legal pe care ei ar trebui să aibă măcar bunul simț să îl respecte, având în vedere că deja au fost o dată javre.
Masinii nu. Nu poate sa faca nimic. Tie da. Te poate chema in judecata si iti poate cere reparatia daune, iar judecatorul te poate pune sa platesti inclusiv onorariul avocatului partii vatamate.
Te bucuri ca scapi de plata a 450 de lei pe asigurarea, dar pierzi timp si multi bani daca gasesti unul ca mine.
Sfatul meu. FI CORECT, inmatriculeaza masina pe numele tau, fa asigurare pe numele tau, ca daca se intampla sa faci accident, platesti de bubui, chiar daca intra un prost in tine, si el e de vina.
Apoi vi aici si intrebi ce e de facut...
Eu nu știu dacă am fost explicită sau citești printre rânduri. AM SPECIFICAT CĂ AM CUMPĂRAT EU MAȘINA DEFECTĂ, AM REPARAT-O ȘI ÎNCĂ MAI AM DE BAGAT BANI. EU POT SĂ ÎI DAU ÎN JUDECATĂ PENTRU CĂ A VÂNDUT UN BUN DEFECT CU BUNĂ ȘTIINȚĂ. Zic cu bună știință pentru că altfel nu m-ar fi înjurat și nu ar fi închis telefonul când i-am întrebat de probleme. Mi-a spus clar "Ei, și ce vrei acum?" ca și un fel de "Aia e".
Am mers cu mecanicul la cumpărarea ei, dar au masluit-o; se aprindeau în bord becuri abia după N km, după ce am fost aproape acasă și nu descopereai problema până nu au pus-o pe tester și la diagnoză. Unde să merg la service într-un sat? Cu toate astea, mi-am asumat-o așa cum e (cu toate că sunt alții ce se judecă și azi pentru abuz de încredere, dar asta e altă poveste), doar că nu am făcut încă asigurarea. AM DREPT LEGAL 90 DE ZILE ÎN CARE SĂ O TREC PE MINE; POȚI SĂ MERGI ȘI LA DUMNEZEU, CĂ 90 DE ZILE NU AI CE FACE. După 90 de zile de neanunțare, se radiază oricum din oficiu, deci graba lor e doar pentru a scăpa de mașină, de un bun defect, ca să nu pot să fac ceva să îl returnez și să piardă bani; aia e problema lor. Să își scape fundul și tot pe mine, păgubitul, pun presiune.