Cred ca toate bancile sunt asa, am fost chemat si eu la BCR pentru actualizare, desi nici la mine nu s-a schimbat altceva decat ca a crescut pensia, datorita cresterii punctului de pensie.
Toate bancile iti cer actualizare de date.Eu mi-am facut cont online la Banca Transilvania, iar peste o saptamana cand m-am dus sa-mi ridic cardul mi-au cerut iar actualizare de date.Foarte
stupid, dar altfel nu ai cum sa beneficiezi de serviciile lor.
Nu ii intereseaza pe ei ce faci exact, detaliile personale de care spui tu, ci daca esti salariat sau freelancer, daca ai firma pe PFA sau esti colaborator etc.
Revin cu o completare. Uite o lista de optiuni :
Pentru sursa venituri :
-salarii
-chirii
-imprumuturi
-dividente
-alocatii
-donatii
-S.V.M-uri
-altele
Pentru scopul si natura relatiei de afaceri:
-incasarea veniturilor/operatiuni de cont curent cu sau fara numerar/economisire/operatiuni prin canale electronice/carduri
-contractare credite/investitii financiare
-altele (aici trebuie sa specifici)
Pentru că așa spune legea.
Dacă nu actualizezi datele, poți să te aștepți să nu mai ai acces la cont (și la toate consecințele care decurg din asta, de exemplu imposibilitatea de a mai plăti rata).
Revin la problema, spune SURSA, nu si cat
Fiind o directivă care previne spălarea de bani la nivel european mi se oare și normal sa declari sursa și sumă. Nu vad de ce te ar deranja daca nu faci ilegalități.
In acest subiect nu e vorba de ilegalitate, e vorba de informatii personale, de genul ( de ce incui usa, parola la telefon etc ).
Daca era ceva de ilegal, nu postam problema, nu crezi?
Mie mi se pare ca sare calul cu asta. De aceea intreb. ( un salariat conform contract cu banca sa finantez terorism si sa spal bani
Ok, nu vrei sa dai datele personale bancii atunci nu lucrezi cu banca. E destul de simpla ecuatia.
E lege europeana. Daca nu iti place iti blocheaza contul. Daca nu faci ilegalitati de ce ti-e teama sa spui sursa? Sursa poate fi un simplu "din salariu", "de la parinti", "din pensie" etc