anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu inteleg de ce banca (la care am credit) imi cere sa actualizez datele personale si anume vor sa stie si ce venit am (ca marja din lista lor).Am incercat sa actualizez si nu ma lasa sa trec de aceasta rubrica fara sa aleg. Eu am trimis mail la banca ca nu doresc sa divulg valoarea venitului si ca am mentionat ca datele mele personale sunt aceleasi. Raspunsul acestora mail si telefonic a fost de genul ca eu sunt obligat sa divulg venitul meu, deoarece vor sa se asigure ca nu finantez terorismul si spalare de bani si sa creeze un profil. Imi tot spune de un regulament ca trebuie sa divulg SURSA. (le-am explicat ca sursa reprezinta de unde am bani, nu si valoarea).
Faza este ca eu in fiecare luna ma duc la un multifunctional si bag banii pentru rata si doar atat fac cu contul, nu fac nici o alta plata.
La ce sa ma astept dupa data limita de actualizare in caz ca nu am actualizat?

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cred ca toate bancile sunt asa, am fost chemat si eu la BCR pentru actualizare, desi nici la mine nu s-a schimbat altceva decat ca a crescut pensia, datorita cresterii punctului de pensie.

| dullcat a răspuns:

Toate bancile iti cer actualizare de date.Eu mi-am facut cont online la Banca Transilvania, iar peste o saptamana cand m-am dus sa-mi ridic cardul mi-au cerut iar actualizare de date.Foarte
stupid, dar altfel nu ai cum sa beneficiezi de serviciile lor.

Nu ii intereseaza pe ei ce faci exact, detaliile personale de care spui tu, ci daca esti salariat sau freelancer, daca ai firma pe PFA sau esti colaborator etc.

| dullcat a răspuns:

Revin cu o completare. Uite o lista de optiuni :

Pentru sursa venituri :
-salarii
-chirii
-imprumuturi
-dividente
-alocatii
-donatii
-S.V.M-uri
-altele

Pentru scopul si natura relatiei de afaceri:
-incasarea veniturilor/operatiuni de cont curent cu sau fara numerar/economisire/operatiuni prin canale electronice/carduri
-contractare credite/investitii financiare
-altele (aici trebuie sa specifici)

| johnnny123 a răspuns:

Pentru că așa spune legea.
Dacă nu actualizezi datele, poți să te aștepți să nu mai ai acces la cont (și la toate consecințele care decurg din asta, de exemplu imposibilitatea de a mai plăti rata).

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Revin la problema, spune SURSA, nu si cat

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Fiind o directivă care previne spălarea de bani la nivel european mi se oare și normal sa declari sursa și sumă. Nu vad de ce te ar deranja daca nu faci ilegalități.

| anonim_4396 explică (pentru suntserios):

In acest subiect nu e vorba de ilegalitate, e vorba de informatii personale, de genul ( de ce incui usa, parola la telefon etc ).
Daca era ceva de ilegal, nu postam problema, nu crezi?
Mie mi se pare ca sare calul cu asta. De aceea intreb. ( un salariat conform contract cu banca sa finantez terorism si sa spal bani happy

| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, nu vrei sa dai datele personale bancii atunci nu lucrezi cu banca. E destul de simpla ecuatia.

| haileewatson a răspuns:

E lege europeana. Daca nu iti place iti blocheaza contul. Daca nu faci ilegalitati de ce ti-e teama sa spui sursa? Sursa poate fi un simplu "din salariu", "de la parinti", "din pensie" etc