Daca persoana respectiva nu are dizabilitati, poate sa munceasca, sunt locuri de munca atat in Romania cat si in strainatate(mai bine platite) care ofera cazare si transport in unele cazuri.
Intrebarea adevarata e daca in aia 18 ani sunt pregatiti pentru viata reala prin vreo pregatire/scoala sa se poata integra in societate sau nu?
Guvernul ar trebui sa le ofere atat strictul necesar(mancare, haine, rechizite) cat si scolzarizare ca dupa cei 18 ani sa devina cetateni functionali, dar stim bine ca lucrurile nu stau asa si realitatea e mult mai cruda. Stim cu totii ca se fac abuzuri in orfelinate si sunt batuti sau exploatati sexual cei mici de cei mari sau in unele cazuri chiar de ingrijitori. Stim ce conditii de trai sunt.
Astea sunt adevaratele probleme, ca daca s-ar respecta aspectele astea ar putea deveni din cazuri nefericite, oameni la casa lor.
Dar nu se vrea, nu stiu daca e vreo conspiratie, eu zic ca e ignoranta, nepasare si incompetenta.
Nu zic, ca mai exista si organizatii care chiar face ceva si ii ajuta, dar culmea, multe din ele nu sunt sponsorizate de guvern, care ar trebui sa fie staplul de sprijin al acestor oameni, sunt prea ocupati sa fure si sa dea legi tampite, ordonante de urgenta si sa schimbe constitutia.
Este dat afara dacă ai 18 ani și nu faci nici un fel de seral sau facultate, dacă ești la seral, facultate, liceu și ai 18 ani nu te dă afara
Și da te da afara fara nici un ban, este bine sa ți strângi bani de la o vârsta frageda sa ai după 18 ani, știu de la un tovarăși ca este la orfelinat
Nu este adevărat.Stiu pe cineva care lucrează la orfelinat și depinde de oraș, dar aici le dă 100 de lei la fiecare când au 18 ani. Da cam 100 de lei și ieși afară...
In ziua de azi, banii aia nu-ti ajung nici de abonament la transportul public, e un fel de "ia banii astia si cara-te de aici".