Decrete se dau doar pentru gratierile individuale si acestea se dau de catre Presedinte, la cererea celor in cauza si in baza unor motive intemeiate.
Propunerea a fost pentru o lege de amnistie si gratiere, dar era vorba numai de gratierea restului pedepsei pentru cei condamnati pana la 6 ani, asa ca prietenul tau n-ar fi intrat in prevederile legii, mai ales ca are si alte dosare penale. Nu-mi vine sa cred ca ar fi aprobata o astfel de lege. Numai bine!
In forma in care era conturata propunerea, n-am vazut decit o incercare pentru a elibera unele personalitati politice.Asadar stai linistit ca prietenul nu era vizat, doar daca nu cumva ala care a intrat in coma nu era vreun PDL-ist cumva iar adevaratul motiv al atacului sa fi fost refuzul de a se converti politic.
Nu va fi nici un decret, asa cum ii spui tu. Era doar un zvon, o initiativa legislativa a lui Medelin Voicu, in scopul castigarii de capital electoral. In legatura cu prietenul tau, o eventuala aministie prevede in cuprinsul legii si situatiile aplicabile...adica daca se aplica sau nu recidivistilor.
Avocat Horea Bortan
La televizor s-a spus de puscariasii care sunt inchisi pana in 6 ani de zile. Daca a avut 10 iese din acest decret. Poate iesi pentru buna purtare.
E vorba de cei care au condamnari mai mici de sase ani. Daca el a fost condamnat la zece ani, iese din grila. Ii ramine varianta eliberarii pentru buna purtare, daca n-a facut probleme pina acum si gaselnita aia, sa scrie o carte ca Nastase si Vintu. Daca i se publica lucrarea, i se injumatateste sentinta.
reallike întreabă: