| SaveTheNature a întrebat:

Nu stiu daca e categoria corecta, Am si eu o intrebare. De unde atata frenezie si bucurie ca s-a nascut mostenitorul tronului Marii Britanii? Monarhia este o forma veche de conducere, si totusi oamenii aduc ode de multumire unor oameni foarte bogati, si plini de avutie in comparatie cu ei,bogatii pe care, stim si noi bine cum le-au dobandit vechile mari imperii coloniale.

13 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

De unde atata frenezie si bucurie? Probabil din faptul ca englezii sunt un popor care isi respecta conducatorii, ceea ce noua romanilor ne vine greu sa intelegem, avand in vedere ca de-a lungul istoriei au fost mult mai multi lideri ucisi de romani decat de straini.
Monarhia este o forma veche de conducere, la fel cum este si republica de altfel, dar asta nu inseamna, asa cum multi cred, ca este o forma depasita. Dimpotriva, daca te uiti putin la monarhiile constitutionale europene vei constata ca nu prea sunt tari "depasite" in aceasta categorie. Iar republica este si Coreea de Sud, deci iata ca nu asta e secretul succesului.
In privinta bogatiilor, atitudinea este una de extrema stanga, bogatia nu are a face cu respectul fata de lider. Acuma sa fim seriosi, nu s-ar putea pretinde unui monarh sa traiasca intr-o garsoniera, iar daca ma uit la liderii nostri republicani, diferenta nu e la bogatie, ci doar la ostentatie. In defavoarea republicanilor, bineinteles.

| onasis1961 a răspuns:

Monarhia este putin depasita, dar este o forma care aduce bunastare si bogatie. Spune-mi o monarhie saraca.

| Roby669 a răspuns (pentru onasis1961):

Spania happy

| SaveTheNature explică (pentru onasis1961):

Nu cred ca bunaztarea e un efect al monarhiei. Eu cred asa, ei fiind in trecut cuceritori, au dus un trai bun. Au tras cocluzia ca e bine cu rege (ca un fel de dicatator bland) si asa a ramas treaba..pe linie.

| Hombre a răspuns (pentru SaveTheNature):

"Nu cred ca bunaztarea e un efect al monarhiei. Eu cred asa, ei fiind in trecut cuceritori, au dus un trai bun. Au tras cocluzia ca e bine cu rege (ca un fel de dicatator bland) si asa a ramas treaba..pe linie."
Anglia este prima monarhie constituţională din perioada modernă.
In cadrul regimului politic al monarhiei constitutionale, seful statului (Monarhul) are o putere mai mult simbolica pentru ca acesta „domneste, nu guverneaza". In cadrul acestui regim politic monarhul indeplineste functii ceremoniale, figurative, functiile executive revenind parlamentului. Parlamentul indeplineste functii asemanatoare cu cele ale regimului politic parlamentar.

| SaveTheNature explică (pentru Hombre):

De ce?

| Dreamer a răspuns:

Ia instaureaza in Romania monarhie + politica de stanga... oricat de innapoiat ar suna si sa vezi apoi frenezie si bucurie. Sa vezi apoi dezvoltare, sa vezi PIB, sa vezi salarii, sa vezi locuri de munca etc.

| grab a răspuns:

Coroana este o imagine, atat.
Fara asta Anglia ar pierde 50% din turisti. simplu!

| dracu14 a răspuns:

E simplu, ei au fost invatati sa-si iubeasca regii, cum erau copii din urss invatati sa-l iubeasca pe stalin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda.,cam naspa sa stii!
Nu stiu pe noi romanii si pe alte 200 popoare(si mai multe) cu ce le-ar ajuta!
Parca daca s-o nascut ala,, gata, o, vai" zici ca primi 10.000 euro fiecare!
Si da monarhia e cam depasita rau!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abordezi două subiecte în aceeaşi întrebare.

1. Bucuria asta dementă şi nebunia frenetică de care dau dovadă anumiţi oameni din mass-media românească(şi nu numai), cât şi a anumitor oameni simpli care neavând ceva mai bun de făcut în viaţa lor nu fac altceva decât să se " pună la curent " cu ultimele noutăţi şi chiar să fie interesaţi de acest subiect. Îi doare pe ei în cot de familii regale şi de tot ce înseamnă monarhie; pe ei îi interesează doar " mondenul " legat de acest subiect. Faptul că una care-i celebră a născut, iar numele este încă secret. Ce misterios şi interesant... nu? Nu.
2. Odele pe care le aduc englezii familiei regale a Marii Britanii chiar nu reprezintă un subiect de interes pentru mine şi nu cred că ar trebui să intereseze pe vreun român asta. Ei le fac ode regilor în public/pe străzi, noi ne înjurăm deputaţii pe internet... Cred că noi ieşim mai prost din această comparaţie. Cât despre avuţiile Casei Regale, să fim serioşi, măcar acolo e vorba de o singură familie(cel puţin aşa ne place nouă să credem şi, cu siguranţă, doar la ea se face referire mereu), pe când la noi este vorba despre clanuri întregi de oameni " plini de avuţie în comparaţie cu noi ".

Şi totuşi, noi avem o familie regală, avem un fost rege al ţării încă în viaţă şi ignorăm complet acest aspect, dar suntem " în limbă " după ce se întâmplă în familia regală a Marii Britanii. Norodul ăsta...

| MaryusFloryn a răspuns:

Haabaaar Nu Am straight face, si eu as vrea sa stiu.

| myky1999 a răspuns:

Si eu vreau sa aflu asta...