| TimberWolf a întrebat:

Nu v-ati saturat de mentalitatea asta a noastra a romanilor de slugoi? La noi abia daca sunt doua boabe pe cocean si ne freaca grija de bunastarea altora, sa dam altora sa facem pentru altii.
La noi daca vine un strain si isi bate joc de noi plecam capul si incepem sa ne mancam intre noi, in afara daca esti roman nici nu te baga in seama, poti sa fi tu cel mai cel, smecher intre smecheri, medic intre medici, inginer intre ingineri, nu o sa fi niciodata la fel de apreciat ca ai lor si la fel de bine platit.
Noi romanii mai bine ne mancam intre noi decat sa ne unim sa facem ceva bine pentru viitorul nostru si al copiilor nostri.
La protest au venit jeann darmmii ne-au dat doua bate pe carca si am fugit repede acasa, in alte tari ati vazut si voi cat de uniti sunt si raman acolo pana la capat indiferent de consecinte, chiar daca poate uneori nu reusesc sa isi recastige drepturile.

Răspuns Câştigător
| UnchiulRamiz a răspuns:

Cine te-a necajit nea Lupica? Eu le dau peste cioc la strainezi, nu ii tratez mai presus ca pe ai nostri.

19 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Hai sa nu generalizam, nu toti romanii au asemenea mentalitate si nu tot timpul.
De asemenea unii chiar sunt bine apreciati, atat in Romania, cat si in strainatate si bine platiti.
Si proteste au fost destule si la noi, chiar duse pana la capat, vezi greva cadrelor didactice de anul trecut.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Stai ca le incurci. Nu e vorba de slugoi, ci ca avem sange de tradatori nenorociti. E si la altii valabila asta, dar nu ca la noi. Vorbesc din experienta proprie, nu din auzite... Tu dumele astea cu nu o sa fii platit si apreciat le scoti din burta. Eu pot sa iti zic ca nu e asa si depinde foarte mult de tine si prin ce sfere te invirti.

| TimberWolf explică (pentru GabiDumitrescu):

Sper ca nu ma iei cu d-alea ca l-am tradat pe ceausescu...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru TimberWolf):

Poporul nu, ca per total poporul statea cuminte. Revolutie a fost la Brasov in 1987. 1989 a fost lovitura de stat.

La tine aveam niste pretentii dar daca ma iei cu '89 a fost lovitura de stat...n-are rost sa continuam discutia.

Ia zi-mi ce procent din populatie a iesit in strada in 1989. Nu au fost NICI MACAR 1%!

Ma faci sa rad, habar n-ai ce vorbesti! n-a fost lovitura de stat, invata istoria noastra reala!
cand securistii si trupele usla omorau revolutionari incepeau sa iasa din ce in ce mai multi.
Practic negi faptul ca a fost revolutie si ca au venit secuii care vroiau inapoi ardealul sau mai stiu ce ce invetie tembela, astfel le faci jocul securistilor care au scapat bazma curata, de fapt asta a fost si ideea dupa ce ceausescu prelua iarasi puterea inventa o poveste de genul sa se spele pe maini de sangele varsat!

Pai fix securistii aia de care zici tu ca au scapat basma curata sunt vinovati. Si alti papusari din umbra. Iar Ceausescu a fost lucrat la greu de cei din jurul lui. Cum mama ma-si sa pleci din tara cand ai probleme cum n-ai avut in 25 de ani? Si daca a fost vointa populara, de ce au fost dupa aia mineriadele, ha? Poporului ii era foame. Frig. Nu le pasa in mod deosebit ca nu au democratie. Se vede si acum asta...

Bati campii la greu, ce papusari?
Vizitele in alte tari se programeaza cu luni inainte si nu pot fi amanate plus ca ceausescu nu a vrut sa strice relatiile cu iranul.
Mineriadele sunt alta poveste.
Lumea chiar era satula de comunism, crede-ma, lasa povestile si ofera un omagiu eroilor din decembrie '89.

Care eroi? Cine i-a omorit? Iar legat de papusari, haha... mai citeste.

Ba, esti habarnist, taci dracu din gura! habar n-ai, alt comunist.

Esti amuzant, dar nu ai nimerit-o. Citi ani aveai in 1989? Imi aduc aminte foarte bine frigul, intunericul, foamea. La fel cum imi aduc aminte ce s-a intimplat in anii '90. Daca eroii aia cum le zici tu ar putea sa aleaga din nou ce au facut in zilele alea, majoritatea ar sta naibii acasa.

| gabicoo a răspuns:

Nu suntem noi țara lui "Merge și așa"?

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

E scris în ADN-ul nostru.

| Holiday a răspuns:

Culmea e ca romanii primesc mult mai mult decat ofera. Uneori chiar primesc total nemeritat.

| LisaJulie a răspuns:

Cam asa sunt toate popoarele din Balcani! De vina e istoria și mentalitatea

| TimberWolf explică (pentru LisaJulie):

42 de ani de comunism, plus faptul ca noi am fost mereu cotropiti, o fi si asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Așa sunt românii.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai durează până se vor schimba.