| mikici a întrebat:

Nu vi se pare anormal ca esista in Romania o diferenta mare intre saraci si bogati?

11 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

In Romania (si nu numai!) exista o mare diferenta intre ignoranta si inteligenta. Gandeste tu mai departe. Saracia si bogatia sunt doar consecintele.

| Mădă0611 a răspuns:

Peste tot e asa.

| Pricked a răspuns:

Eu nu-s atât de comunistă.

Săracii să-şi asume vina situaţiei în care se află. Dacă au renunţat să se ridice, e strict treaba lor; acu' să-i striveasă consecinţele.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Pun pariu ca in 89' cand toti au iesit in strada si s-au revoltat (impinsi de la spate desigur) nici prin cap nu le-a trecut ce se va intampla. Asta inseamna democratia, se descurca baietii destepti iar cei mai putin destepti mor de foame. A nu se intelege ca sunt pro comunism sau dictatura, pur si simplu am facut o constatare bazata pe fapte reale (chiar tu ai zis ca unii au prea mult iar altii prea putin). Iar cand zic ca romanii au fost impinsi de la spate nu spun lozinci sau ce am citit pe vreun site conspirationist, ma bazez pe marturii ale oamenilor.

| positivity a răspuns:

Normal sau nu, de parcă i-ar păsa cuiva de părerea ta. Sistemul te vrea supus, iar pentru asta ar trebui convins că noi suntem mai mult de atât.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru positivity):

Iti cam plac teoriile conspirationiste. Niciun sistem nu te vrea supus, romanu este extraordinar de puturos si comod si prefera sa gaseasca mereu alti vinovati pentru incompetenta proprie, asta este tristul adevar. ''Oricine este vinovat mai putin eu'', cam asta este mentalitatea generala. Daca vrem sa schimbam vreodata ceva (si aici nu ma refer neaparat la diferentele de clasa sociala) trebuie sa incepem cu persoana pe care o vedem in oglinda, nu cu cine stie ce organizatie masonica care vrea sa ne supuna.

| positivity a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Ai dreptate. Oamenii, în general, nu doar românii, caută să dea vina pe ceilalți. Orice ar face, toți greșesc înfara de ei. Poate că comoditatea va aduce necazuri într-o bună zi. Faptul că amâni ceva doar pentru simplu motiv că nu ai timp, bani, sau orice altceva, nu înseamnă că vei mai avea ocazia vreodată să mai faci acel ceva.
Și de unde a apărut această mentalitate? Dacă doar pur și simplu, fără motiv, nu cred. Adica, desigur, e mult mai simplu să stai în pat, la tv, decât să acționezi pentru viitorul tău.
Îmi dau seama că dacă vrei să schimbi ceva, ar trebui să începi cu tine. Dar țin să cred că oamenilor le place suferința. Toți doar vorbesc despre faptul că nu le convine un anumit lucru, dar nimeni nu ar face ceva.
Oamenii atrag necazurile doar gândindu-se la ele. Dar nimeni nu le-a spus că gândirea este totul, că mintea ta poate face lucruri cu adevărat incredibile. Dar cine să le spună?
Cine le-ar spune că te poți vindeca cu o gândire pozitivă? Medicii? Ca ei să rămână fără pacienți, fără persoane vulnerabile din care să scoată bani? Nu cred.

| Polaris a răspuns:

Nu. Pentru că nu e socialism.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind nu a fost diferenta asta, unora nu le-a placut si au schimbat sistemul. Asta e "normalitatea" democratiei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da. Nu este egalitate, in sensul ca cetatenii nu au sanse egale. Nu este normal intr-o democratie.

| manuel72 a răspuns:

Daca noua romanilor ne place asa...sa fim dusi de nas, suntem fraierii Europei, nu suntem in stare sa facem ceva pentru noi, stam aplecati mereu la 90 de grade si ne place s-o simtim inauntru.Ne plangem, dar nu facem nimic pentru a ne fi mai bine.Ar fi frumos sa se faca o greva generala ca pe timpuri, sa vada statul cat are de pierdut cu fiecare zi de inactivitate a tarii, dar bineinteles nimeni nu va fi de acord.Sa traiti! ...Bine?

Întrebări similare