| GolopențaAdrian a întrebat:

Numarul de electori de la alegerile din SUA se face pe baza votului popular sau cum?

Răspuns Câştigător
| RKBlue a răspuns:

Nu prea conteaza.
Adica, in prima faza oamenii voteaza candidatii.
Daca in Texas, sa zicem, 50, 1% au votat cu republicanii si restul cu liberalii, electorii vor da ca vot republicanii.
Numai in Maine si inca un stat(nu-mi amintesc exact care) electorii voteaza ca procentele primite.

21 răspunsuri:
| RKBlue a răspuns:

Fiecare stat primeste un numar de electori in functie de numarul reprezentativilor in Congres.(suma numarului membrilor senatului si a camerei reprezentantilor pentru fiecare stat)

| GolopențaAdrian explică (pentru RKBlue):

Deci votul popular nu prea conteaza nu?

Atunci de ce se mai face acel vot popular? Pare complicat sistemul de vot acolo! Am vazut ca in Dixville Notch Biden a luat toate voturile ceea ce se zice ca arata simbolic rezultatele dar nu cu exactitate

| anonim_4396 a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Pai n-ai inteles.
votul popular e pe sistemul "castigatorul ia tot" la nivel de stat.

Maine si cred ca si Nebraska asa am vazut pe net

| GolopențaAdrian explică (pentru anonim_4396):

Acum am citit

| RKBlue a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Pai e complicat.
Si, de asemenea, poate fi util pentru ala mai putin popular.
Trump la alegerile din 2016 a avut mai putine voturi la votul popular decat Clinton, dar tot a iesit.
Mai complicat si mai bun pentru unii.

Da am vazut treaba si cu Clinton de asta nu depinde de votul popular cum ar fi la noi ci mai degraba de statele castigate de un anumit candidat

Exact.

Si tu care crezi ca ar castiga? Ca sunt un numar de aproape 10 state in care se joaca alegerile

Cred ca Trump.
Dar, avand in vedere faptul ca mereu cand fac presupuneri ies total opuse, atunci Bidenlaughing

Ramane de vazut daca te-ai contrazis singur!?

O sa vedem.Nu mai dureaza mult.

Da.Pai acum depinde de niste state care vor inclina balanta oricum tara e divizata

Da.
George Floyd si protestele au pus capac la toate.
Pe orice site daca gasesti americani gasesti si cearta din cauza politicii.
Din ce am vazut, la ei se cearta si in familii de nu-si mai vorbesc din cauza politicii.
Si la noi nici nu-ti dai seama care e diferenta dintre partide, in afara de numelaughing

Fi sigur ca dupa alegeri vor fi proteste si cica posibil o lovitura de stat daca iese Trump

Proteste sigur.
Mai ales liberalii extremisti.Probabil vor mai da foc catorva magazine...
Lovitura de stat nu prea cred, dar tot ce se poate...Dar daca Trump nu mai e aparat, atunci cine? rolling on the floor

Uite aici ca sa te lamuresti:https://evz.ro/......video.html

Naspa...
Dar daca tot s-a aflat macar armata ar putea fi mobilizata.
De asta nu-mi plac politicile de stanga(nici cele de dreapta insa) mai bine centrist.

Ma gandesc ca or fi aflat sau acolo nu s-a scapat porumbelul doar aici ca numa pe stirea asta vad acest articol si o ziarista de acolo a tras un semnal de alarma

| doctorandus a răspuns (pentru GolopențaAdrian):

Patrusca nu si-a luat risperidona.

Nu prea conteaza.
Adica, in prima faza oamenii voteaza candidatii.
Daca in Texas, sa zicem, 50, 1% au votat cu republicanii si restul cu liberalii, electorii vor da ca vot republicanii.
Numai in Maine si inca un stat(nu-mi amintesc exact care) electorii voteaza ca procentele primite.