| stelianr a întrebat:

Numele meu se termina cu "iu". Sunt singurul din familie care are acest "i" Cum pot sa scap de el? Ar fi scump?

Răspuns Câştigător
mira
| mira a răspuns:

In mod normal n-ar trebui sa te coste nimic intrucat greseala apartine unui functionar al statului.Intereseaza-te la un notar.Este mult de umblat, dar vei reusi pana la urma.Este bine sa rezolvi problema pentru a nu avea incurcaturi mai tarziu.In cazul unei succesiuni, de exemplu, nu poti dovedi ca esti fiul tatalui tau.Actele scolare trebuie sa fie si ele pe numele pe care hotarasti sa-l alegi.

6 răspunsuri:
| FemeiaPaiangan a răspuns:

De ce trebuie sa scapi de el?

| stelianr explică:

In registrul nasterilor (si certif de nastere) are acest"i" Nici parintii nici fratii, nu-l au.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar dc tii sa scapi d el?

| cosmic_ray a răspuns:

Daca notaru' era ori betiv ori chior si ti-a scris gresit numele in certificat.asta e...nu trebuie sa ti-l schimbi.crede-ma am vazut cazuri mai rele.

| gabriela a răspuns:

Eu am un "u" in plus fata de restul familiei, dar nu m-a deranjat in viata deloc. Fratele ma recunoste, parintii sunt identici. Te costa daca vrei sa-ti preschimbi toate actele oficiale de la nastere incoace!

mariana
| mariana a răspuns:

Cred ca este vorba de o greseala in actele de stare civila si pentru acest lucru este necesar sa faci o cerere pentru indreptarea erorii materiale, mai intai la Biroul de stare civila, al localitaii unde ti-a fost inregistrata nasterea si in cazul in care nu ti se rezolva problema poti sa dai in judecata Primaria respectiva, pentru a fi obligata sa procedeze la corectarea erorii materiale. Este important sa-ti faci aceasta modificare pe considerentul ca, poti avea inconveniente atunci cand va fi cazul de dezbaterea succesiunii, ori in legatura cu numele care figureaza pe diplomele pe care le vei obtine si respectiv de pe carnetul de munca atunci cand te vei angaja. Dupa rectificare respectiva, este necesar sa-ti preschimbi toate actele pentru a intra in legalitate. Mult succes si multa sanatate.