Israelul chiar dacă a știut ceva, cum se spune, nu a anticipat nimeni amploarea înnarmării din partea Hamas. Ceea ce a surprins a fost înnarmarea profesională a unei grupări aflată într-o regiune supusă unei blocade, unor controale la frontiere.
De fapt, trebuie să se știe că de la căderea imperiului roman, ultima distrugere a templului evreilor, aceste teritorii nu au mai fost ale poporului evreu, până la declararea Statului Israelian după cel de-al doilea război mondial.
Ori, musulmanii, de peste 75 de ani nu s-au împăcat cu gândul la faptul că aceste teritorii nu mai sunt sub controlul lor.
Iar, în acești peste 75 de ani, au fost destule regimuri care au sprijinit diversele grupări islamiste pentru a nu fi pace niciodată acolo!
E o teorie care se discuta si e destul de plauzibila... insa totusi nu cred ca a lasat Israel sa fie ucisi atatia cetateni de buna voie
Orice e posibil, politicienilor nu prea le pasa de oamenii de rand.
Nu au știut de atac.
Zici bine.
Vad ca te pricepi destul de bine la istorie si politica pacat de prostiile legate de sex pe care le mai scrii cateodata.
Pe lângă un mall au început să se mute familii de evrei cu copii.
Ăștia dacă vor mai pleca din România se vor duce în America.
Stiu,am auzit si eu o teorie ca evreii ca ar vrea sa ocupe Romania.
Iti dai seama daca evreii ar stapani tara noastre cu tot cu resursele Romania ar fi una din cele mai dezvoltate tari din Europa.
1 Israelul n-o să invadeze (cu toată armata) Fasia Gaza
2 cam multi morți au inregistrat doar pentru a găsi un motiv, nu crezi?
3 sa lichideze toti arabii din zona? nevăr-evăr
Părerea mea e că israelienii au fost cam aroganți, au avut o încredere oarbă în sistemele lor sofisticate de apărare și au considerat că hamas nu poate pune în scenă un atac care să treacă de acestea. Hamas a fost însă ajutat de cineva mult mai sus pus, Putin probabil, și uite că israielienii și-au luat-o peste bot și nu le mai arde de aroganțe.
Israel are ceva ce nu au alții.
Dacă intră alții în război îi bombardează americanii.
Va dura până se va termina războiul.
Dar cine crezi că se bagă? Că nici măcar arabii nu se bagă, ei fiind majoritari în palestina, darămi-te alte țări...
Acum cu războiul ăsta eu estimez că vor pleca mulți din Israel.
Nu are noimă, nu este Pearl Harbor și oricum Fâșia Gaza era dependentă de israel din punct de vedere umanitar, economic și al resurselor.
Dacă vrei comparație cât de cât, se aseamănă cu Republica de la Ploiești. Doar că Israel are una dintre cele mai bune și mai înzestrate armate din lume, așa că dacă vrea, poate termina rapid. Depinde doar de Israel cum va gestiona această criză, fiindcă deștepții de hamas nu au susținerea Ligii Arabe, care au refuzat să se bage, pentru că au suferit o înfrângere dureroasă în ultimul conflict cu Israel
Greșeala cea mare a fost la britanici și lumea civilizată care, fără a ține cont de doleanțele populației arabe, majoritară la acea vreme și au împărțit acea zonă după bunul plac. Mai mult decât atât, Israelul a fost lăsat să se extindă nestingherit
Obiectiv vorbind, Egiptul a avertizat Israelul cu 3 zile înainte de atac:
https://www.digi24.ro/......te-2539421
De ce nu s-au luat măsuri de prevenire a atacului (mai mult, s-a permis organizarea unui festival chiar la granița cu fâșia Gaza) rămâne doar de speculat.
Classiffied întreabă: