| doctoru_5476 a întrebat:

O fata de 16 anii are dreptul legal sa aleaga unde sa stea la parinti sau la prieten, e la scoala si nu a creat nici o problema pina acum find foarte cuminte silitoare si cu bun simt

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Nu are dreptul, fiind minora. Nu e o varsta potrivita pentru un asemenea pas.

9 răspunsuri:
mariana
| mariana a răspuns:

Fiind minora, nu are acest drept, deoarece parintii sunt cei ce raspund de educatia si cresterea ei.
Daca este o fata asa de cuminte si silitoare, asa cum spui tu, cred ca este cazul sa-si vada de scoala si sa-i spuna prietenului ei ca, nu este pregatita pentru o asemenea schimbare in viata ei, deoarece acum are un obiectiv major sa-si termine scoala, facultatea si sa-si faureasca un viitor. Dragostea, sexul si restul problemelor le va cunoaste atunci cand va avea posibilitatea sa decida singura soarta sa si oricum numai dupa ce va deveni majora.
Sper ca ai inteles care este rolul tau in aceasta perioada si vei da curs sfatului meu, pentru ca eu iti doresc binele, chiar daca acum te superi pe mine pentru ca nu-ti insusesc decizia pe care ai vrea s-o iei.
Multa sanatate, spor la invatat si iti recomand o comportare potrivita unei fete in curs de dezvoltare, pentru ca inceperea vietii sexuale nu este nici potrivita la aceasta varsta si iti ratezi viata, chiar inainte de a cunoaste ce este mai important pentru tine. Asculta-ti parintii si nu uita doar ei te iubesc neconditionat si-ti doresc doar binele daca cumva vrei sa strici relatia cu parintii tai pentru prietenul despre care ne-ai scris, cred ca este cazul sa te mai gandesti pentru ca oricum ei te pot obliga sa faci ce trebuie pentru ca legea este de partea lor si de partea ta.

| bestmusik a răspuns:

Nu are drept pana la 18 ani cand e majora.

| iasminhappypills a răspuns:

Nu cred ca are dreptul. De ceva timp umblu si eu prin tribunale cu bunica mea si n-am auzit asa ceva. De la 18 ani poate sa stea cu iubitul ei daca vrea si cred ca abia cand devine majora e cel mai bine. Daca stai sa te gandesti logic fetei i se intampla ceva si vina cade pe parinti. Dar stiu ca daca parintii unui copil se despart copilul poate alege de la varsta de 14 ani cu cine sa stea (mama sau tata sau un tutore)

| rain a răspuns:

E minora, in consecinta, nu are dreptul sa aleaga unde sa stea. Dupa varsta de 18 ani isi castiga acest drept, pana atunci parintii ei sau tutorele ei legal raspunde pentru ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunahappy

in romania nu, nu ai acest drept. dar in afara, de exemplu, la 16 ani poti sa ai drept legal sa te casatoresti.

| andreivmarin a răspuns:

Cred ca de la 18 ani are acest drept, la 16 ani abia stie ce marca de tampoane sa foloseasca

| myhay144 a răspuns:

Hai sa iti spun problema altfel, nu neaparat dreptul legal, dar tu acum esti inca mica sa spun asa nu esti maturizata complet, acum probabil te intelgi bine cu el si chesti din astea si crezi ca ar fi bine sa va mutati impreuna, dar nu e bine pentru ca o sa vi se ia unul de altu, o sa ii vezi toate obiceiurile lui proaste si el pe ale tale, pur si simplu e ca si cum ati fi luati si iti spun eu ca o sa iti placa o zi, 2 si lui la fel dupa o sa vi se ia, nu mai zic de libertate poate el vrea mai multa, poate tu, deci sunt o gramada de motive mai bine stai u la tine acasa, el la el acasa si va vedeti cum puteti e mult mai bine si pentru relatie in primul rand!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
EŞTI MINORĂ, nu pleci de acasă! Până la vârsta de 18 ani trebuie să fii în continuare cum te-ai descris.
Pa, pa.

| claudiea79 a răspuns:

Poti sa te mariti dar iti trebuie o declaratie semnata de parintii ca sint de acord. te cununi la primarie... daca nu poti atunci te vezi cu iubitul tau la tine sau la el si va casatoriti la 18 ani atunci te muti la el parintii nu mai au ce sa iti faca