anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O femeie are doi copiii carora le-a lasat mostenire prin testament banii, casa etc. Ea moarte iar la scurt timp moare si unul dintre copii (cel mare). Celalalt copil ramas in viata este minor. Data fiind situatia, copilul nu poate dispune de mostenire avand in vedere ca e minor, nu? Cum se procedeaza intr-un astfel de caz mai exact?

Răspuns Câştigător
| 13 a răspuns:

Copilul este inmanat unei rude de grad 1 al femeii sau unei tutore ales de femeie(evident inainte de moarte) iar in acelesi timp intra intr-o baza de date unde va ramane sub supraveghiere pana la varsta de 18 ani. Odata implinita aceasta varsta, copilul, proaspat devenit adult, primeste ce este declarat in testament pentru el si in cazul in care testamentul nu specifica op alta persoana ca mostenitor in cazul decesului fratelui mai mare, ii revine si partea fratelui mai mare dat fiind ca ii este ruda de grad 1.In cazul in care femeia nu a avut rude de grad 1 sau nici una din rudele de grad 1 nu sunt dispuse sau competente sa primeasca copilul. El ajunge intr-un centru de plasament unde poate ramana pana la varsta de 18 ani sau poate fi plasat sub tutela unei familii cu supraveghiere pana la varsta de 18 ani.

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Averea intra in posesia unui tutore legal care o sa o administreze pana copilul devine major.
Deci, ai rude?

| Marina_Ifrim_1995 a răspuns:

Stiam ca se numeste un curator( o persoana care se ingrijeste de interesele ei si ii administrează averea ) pana la vârsta majoratului când va putea beneficia de averea mostenita.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca nu mai traieste sotul femeii atunci minorul ramas mosteneste partea fratelui. O sa-i fie numit un tutore, de catre instanta de tutela, care va administra averea pana la majorat.