| sabin89 a întrebat:

O glumă care a circulat în pandemie zicea așa:
Primul deces din Rusia cauzat de coronavirus. Pacientul avea însă și alte afecțiuni: la autopsie i-au găsit un glonț în ceafă!
Sugestivă, nu?
Chiar și cu minime cunoștințe de istorie, putem ști cine sunt rușii și ce înseamnă să fii în sfera lor de influență.
Cu toate astea, astăzi sunt români, și nu sunt puțini, care se întorc cu fața spre Răsărit. Care ar fi explicația?
Un răspuns simplu că ar fi analfabeți funcțional, nu mi se pare corect. Sunt între ei și oameni inteligenți. Mai bine am încerca să vedem motivele lor. Presupun că ceva motive trebuie să aibă.

6 răspunsuri:
| Ryumex a răspuns:

Nu prea are relevanta ceea ce ai incercat sa expui, cel putin eu nu am inteles ceea ce vrei sa expui. Pe langa asta, am spus si ma repet: inteligenta nu prea are relevanta neaparat cu faptul ca o persoana nu stie sa vorbeasca corect, iar in general cei care sunt numiti analfabeti, in realitate sunt de fapt doar persone agramate, ori persoane prea comode care efectiv nu ca nu ar stii sa vorbeasca dar s au obisnuit sa vorbeasca intr-un mod gresit, ori care fac asta pe moment din cauza ca se grabesc.

| Koba12345 a răspuns:

Majoritatea celor care sustin "partidele suveraniste" nu sunt pro-rusia, Ci mai degraba anti-sistem, anarchisti, oameni care cred ca coruptia e de vina pentru situatia economica deplorabila
Ca Rusia profita de aceste sentimente e alta chestie

Bula
| Bula a răspuns:

Razboaiele din Istorie au aratat ca, conducerea tarilor au fost si sunt in stare de a "organiza" moartea a mii sau chiar milioane de oameni.
In cele doua razboaie mondiale, atat conducerea Germaniei, cat si ceea a URSS (si nu numai) au impus politici care au dus la moartea a milioane de oameni.
Evident, popoarele au laudat sau blestemat in functie de care parte a luptelor au fost rudele lor, respectiv cum au fost invatati dupa terminarea razboiului sau al erei respective.
In general, dusmanul a fost cel rau, iar "ai nostri" au fost cei buni, indiferent pe care parte s-au istorisit intamplarile.

| gabicoo a răspuns:

În cazul preoților s-a acționat cu bani.

| minrest a răspuns (pentru Ryumex):

E bine ca nu te-ai obosit sa citesti intrebarea, persoanelor neobisnuite cu lectura acest efort le consuma rapid glucoza din sange, si ca urmare cad intr-un somn letargic, care dureaza pana cand se reface nivelul de glucoza din sange. Remarc ca intre intrebare si raspunsul tau nu este nici o legatura.

| minrest a răspuns (pentru Koba12345):

Originala ideea ca suveranistii ar fi anarhisti. Anarhistii si suveranistii se urasc reciproc. Este si de asteptat ca extrema stanga si extrema dreapta sa fie adversari.