Se poate retrage plangerea penala prealabila, la infractiunile in care este aceasta prevazuta.
De asemenea se poate declara ca plangerea sau denuntul este nereal, dar numai pana la punerea in miscare a actiunii penale.
Da, corect, nu toate plangerile penale pot fi retrase, ci doar pentru anumite infractiuni.
O plangere penala se poate retrage, statul nu sta sa urmareasca pe unii care s-au inteles dupa comiterea faptei (furt necalificat, incalcarea proprietatii, agresiune, etc.), insa daca fapta e destul de grava atunci politia e obligata sa se auto-sesizeze (mutilare permanenta, handicap, etc... efectiv se considera ca cel care a facut-o, o sa o faca din nou, altcuiva, daca e lasat sa scape)
in schimb un denunt, nu ai cum sa il retragi, pentru ca e ca si cum i-ai spune sotului ca sotia il inseala, nu ai cum sa ii scoti din minte dupa aia ca nu il inseala, o sa se duca sa vada cu ochii lui
nu stiu legile in vigoare... asa de bine, dar asa le percep eu... logica!
Daca am reclamat ca am fost talharit pot retrage?
Raspunde-i lui Ioandelasal cu intrebarea asta, e nu stiu exact legile
presupun ca poti
In cazul infractiunilor pentru care legea prevede necesitatea unei plangeri prealabile, aceasta poate fi retrasa pana la data la care instanta de judecata pronunta o hotarare definitiva
Daca e nereal denuntul / plangerea, retragerea pe acest motiv dupa punerea in miscare a actiunii penale atrage teoretic raspunderea pentru infractiunea de inducere in eroare a organelor judiciare
Daca am reclamat pe cineva ca am fost talharit pot retrage?
Poti retrage in masura in care denuntul a fost fals, daca talharia chiar s-a petrecut nu
Dar retragi degeaba, nu e nevoie de plangere prealabila pentru talharie
Se poate, dar nu la orice ora. Vorbesti cu politistul care se ocupa de caz. Retragi daca se considera ca v ati impacat
anonim_4396 întreabă: