Vrei să plăteşti de două ori?
Când ţi-au trimis banii, deja s-au achitat impozitele. A avut grijă Google-ul de asta.
De ce crezi că peste tot scrie că primeşti minim 3 cenţi pe click dar la tine ajung 2, 5? Pentru că se opreşte IMPOZITUL.
Şi, fiind venit realizat în colaborare cu Google, se consideră venit realizat pe teritoriul ţării de reşedinţă a companiei (SUA, în cazul de faţă).
Prin urmare, Google plăteşte statului american impozit pe venitul realizat de tine şi, de asemenea, statul american trimite o parte din bani statului român (cu partea a doua nu sunt sigur dar în Italia se practică chestia asta - o parte din impozitul pe venit merge în ţara de origine a imigrantului).
Salut.
Potrivit Codului fiscal, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 58/2010(modificata la randul ei prin OUG 82/2010), obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului pe venit, precum si a contributiilor la fondurile speciale (fondul de sanatate, de pensii si de somaj) revine platitorului de venit. Daca tu primesti venitul de la firmele respective, atunci acestora le revine obligatia pentru impozit si contributii, tu primesti o suma neta, din care s-au retinut si platit acestea. Numai bine!
Nu te lua dupa expertii de mai jos :-) Domnul jurist ioandelasal cred ca a facut facultatea la spiru haret sau ceva de genul. Veniturile din strainatate despre care ai mentionat in intrebarea ta, sunt venituri impozabile. Reprezinta venituri din activitati independente si vor fi impozitate cu o cota de impunere de 16%. Domnul kongeriket, cu experienta vasta in Adsense dupa cum declara, ar trebui sa stie faptul ca Google-ul NU are dreptul sa iti retina vreun impozit din venitul realizat de tine, aceasta obligatie iti revine tie in jurisdictia de care apartii. Google nu plateste statului american impozit pe venitul realizat de tine! Sfatul meu pentru toti acesti asa zisi specialisti ar fi sa cititi mai multe inainte sa postati sfaturile dvs.
Ms foarte mult de raspunsuri, nu stiu daca sunteti avocati dar am incredere in voi