| MicutzaMea a întrebat:

O sa primesc pensia de urmaș?
Am auzit de la cineva ca anul trecut nu a primit!
Eu nu am fost anul trecut mai de loc la școală și am crezut ca m-au dat afară dar nu!

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca indeplinesti conditiile o sa primesti.
Conform Legii nr.263/2010, privind pensiile publice, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.83.Pensia de urmaş se cuvine copiilor şi soţului supravieţuitor, dacă susţinătorul decedat era pensionar sau îndeplinea condiţiile pentru obţinerea unei pensii.
ART.84.Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b)."

| MicutzaMea explică (pentru Ioandelasal):

Da, practic și teoretic eu am îndeplinit condițiile. Sunt in clasa a 11. Cum am scris că nu prea am mers la școală că am găsit un loc de muncă.
M-au dat afară, am rămas fără.
Fix atunci m-a sunat diriga și a zis să mă duc la Sc.
M-am gândi na dacă tot o să mă duc să primesc și ceva bani că cu chiria nu puteam să mă descurc.
Am redeschis dosarul, am depus cererea etc etc și am așteptat 2 luni și a intrat pensia a sumă mai mare din urmă ce nu am primit.

Dar întrebarea mea e și in timp de vară o să primesc?
Din voi dacă primiți, ați primit anul trecut in timp de vacanță de vară?
Acum 3 ani primeam bani și in vacană, dar poate că s-a schimbat treburile!

| MicutzaMea explică (pentru MicutzaMea):

Că am auzit de la cineva că vara trecută nu a primit pensia!

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MicutzaMea):

Cel mai bine intreaba la secretariatul scolii

| Ioandelasal a răspuns (pentru MicutzaMea):

Da, o sa primesti alocatia si pe perioada vacantei de vara. La fel o vei primi pana termini cl. a XII-a.