Întrebare recomandată | MatteoRalu a întrebat:

O tentativă de sinucidere poate fi incadrata ca o problema psihică?

Răspuns Câştigător
| HelloWorld00 a răspuns:

Constiinta poate fi explicata printr-o scara. In varf se afla cazul in care gandesti rational, neperturbat de emotii sau manipulare. La mijlocul scarii este gandirea obisnuita, cand incercam sa fim rationali dar nu indeajuns incat propriile sentimente si empatia cu ceilalti sa nu ne schimbe viziunea despre lume. Din pacate, exista si baza scarii care e caracterizata de starea mentala in care omul este condus strict de instincte si inconstient. Oamenii bolnavi mental sunt numiti "ne-buni" tocmai pentru ca mintea lor nu funtioneaza normal, nu este rationala. De asemenea, ei isi pierd dorinta de a se proteja de pericole ( care pot conduce la moarte) deoarece sentimentele lor sunt cele care dor mai tare decat moartea. Ei cred ca moartea va sfarsi aceasta suferinta care vine din interior si pe care nimeni decat ei insisi ii pot pune capat.
Ce voiam sa sugerez folosind aceasta scara a ratiunii este ca nu esti complet bolnav mintal, pentru ca daca ar fi fost cazul, ai fi dus planul pana la capat si nu ai fi cautat ajutor pe aceasta platforma (un nebun va crede ca e singurul care se poate "ajuta"). Dar nu spun nici ca e in regula sa ai astfel de ganduri. Poate ca te afli undeva in jumatatea inferioara a scarii. Cu totii ajungem acolo la un moment dat in viata, nu esti singurul. Important este sa te vindeci, sa fii un model pentru tine insuti. Nu te mai compara cu ceilalti, fiecare floare infloreste la timpul ei. Analizeaza cat mai obiectiv situatia in care te afli, acceptand ca poate ai gresit si tu, sau ca nu esti singura victima din poveste. Cere pareri apropiatilor sau chiar anonimilor si accepta-le, cantareste-le, decide tu cat de relevante sunt (adica nu trebuie sa crezi tot ce ti se spune).
Odata ce ai inteles prin ce treci, odata ce te-ai eliberat chiar si in fata ta, vorbind singur(nu e nebunesc, ci chiar recomandat pentru introspectie de calitate), e timpul sa treci peste, sa incepi un nou capitol, sa te dezvolti personal, daca nu si profesional. Sportul ar fi perfect, intareste corpul si ajuta si la secretia serotoninei (expunerea la soare e un stimulent de asemenea), unul dintre hormonii fericirii. Psihologia e un domeniu la fel de vital de cunoscut ca si intelegerea culorilor semaforului. Cu totii trecem prin stari negre peste care nu putem trece decat daca ne intelegem propria minte, propria complexitate. Nu vom rezolva problemele exterioare pana nu vom vindeca ranile interioare. Incearca sa intri in contact cu psihologii internetului care pun la dispozitie mii de materiale care te pot ajuta, sau chiar cu unul real. Iti doresc numai bine!

| MatteoRalu explică (pentru HelloWorld00):

Mulțumesc pentru raspuns. Nu sunt eu persoana in cauză. Soțul prietenei a avut o tentaiva de suicid prin spânzurare.A mers la psiholog /psihiatru. A primit o adevernită cum că nu prezinta tulburari psihice.Eram doar curioasă de parerea altor persoane.Pentru că in orașul in care locuiesc ei toata lumea il arata cu degetul pe strada.Eu una cred ca el a facut o depresie cand din mai multe motive au ajuns la divort.El incercând să isi recapete familia, ramas singur cred ca asta a fost motivul. Cu toate ca nu ii caut scuze pentru ceea ce a facut, dar incerc oarecum să ma pun in locul lui.Intai divortul apoi afecerile pe care le detin mergeau prost si probabil ca asa a ajuns sa face a facut.Ideea este ca lumea se uita urât la el pe strada si il considera nebun. Lumea poate fi foarte rea.Am vazut cumva ca această mentalitate a oamenilor il doare sau deranjaza.Dar totusi mi se pare un lucru bun ca are puterea si cueajul sa iasa il lume si sa tină capul sus

| sadrian46 a răspuns (pentru MatteoRalu):

De multe ori o tentativă de sinucidere este un semnal, un strigăt de ajutor. Reacția oamenilor din jur este a unor ignoranți.

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu neaparat, pate fi si o problema de moment.

| Dalmore a răspuns:

E un simptom a multor probleme psihice.

| Sonia822 a răspuns:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, un om normal nu ar recurge la asa ceva. depresivii in general se sinucid si inadaptatii

| acerr a răspuns:

Depinde,unii se sinucid de la depresie, altii au o boala si nu vor sa mai sufere, altii au avut credite mari, sute de motive, Dar toate au o rezolvare

| AnaBelaAnaBela a răspuns:

Da. Dar asta nu inseamna ca nu poate fi tratata sau ameliorata.

| Cris1235 a răspuns:

Nu. Când un om își dorește moartea și vrea sa decurgă la asa ceva înseamnă că suferă de depresie. Multe persoane considera depresia un lucru minor dar depresia trebuie luata foarte în serios. Mulți oameni se sinucid din cauza depresiei, de aceea este nevoie de un psiholog și tratament.

Întrebări similare