| ȚaraGalilor a întrebat:

Oare sunt singurul de pe acest site care este de părere că monarhia constituțională este cel mai bun regim politic?
Sincer nu am auzit ca o țară monarhică din Europa (nu știu în alte continente cum o fi treaba pe acolo) să aibă un rege corupt sau o regină coruptă!
Din punctul meu de vedere, regii mi se par mult mai patrioți decât președinții!

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum ar putea fi corupti cand toti monarhii europeni sunt de forma fara vreo putere legislativa sau executiva.

| Zuzu1991 a răspuns:

Pana a murit regele Mihai... era
acum, ma pipi pe idee si pe urmasii lui carora le pasa numai de malai si nu de poporul roman

| Alverto a răspuns:

La fel. Luam exemplul lui Carol I, cate nu s-au construit in timpul lui. Dar Carol al 2-lea și Mihai I au fost niste lași și buni de nimic, in schimb Carol I și Ferdinand au fost cei mai buni pe care i-am avut. In perioada Carol I și Ferdinand tara s-a dezvoltat din toate punctele de vedere, iar ce s-a clădit atunci mai rezista și azi (nu numai clădiri)
Eu sincer aș vrea un rege în țara asta. Dar din păcate oamenii nu știu ce atribuții are guvernul și ce atribuții are parlamentul, dar ei tot se plâng cum că nu e bine.

| SingleForOne a răspuns:

Păi, de ce?

| tudorvolcano a răspuns:

România interbelică. Monarhie constituțională.
Printre cele mai sărace țări din Europa în 1938, cu puțin în fața Iugoslaviei, și a Spaniei care era în război civil de 2 ani. URSS era mai dezvoltată ca România.
Peste 40% din populație analfabeți.
Țară extrem de coruptă. Jandarmi agresivi, care oprimau țăranii. Nu degeaba se plângeau basarabenii de jandarmul român, că jandarmul român lua până și la ultima fărâmă de făină.
Regele, Carol al II-lea, mare patriot, patriot GERMAN: a trimis grâu, petrol etc. către nemți înainte de război, iar noi din datoria care o au nemții la noi, nu am mai văzut nimic. Responsabil pentru ciopârțirea țării fără să se tragă un foc. A executat mulți patrioți, și a impus un regim dictatorial după 1938.