| Slovcehov a întrebat:

Oare tatal meu ma uraste? Indiferent ce fac ma critica. Vreau sa fac un sport, ma critica. Apoi cand ajung la 15 ani si nu am o conditie fizica buna imi spune sa ma uit la o prietena de ale mele ca face sport de performanta... Imi uraste toti prietenii dar ma compara mereu cu ei. Mereu ca ei fac mai multe decat mine cand el nu m-a lasat sa fac nimic din ce mi-am dorit. Mereu am facut ce a vrut el. A avut pretentii sa am mereu note mari, prietenii mei fac fac atatea lucruri, au note de 7-8. El vrea ca eu sa am si 10 pe linie si sa am si 10 performante pe alte domenii.
Acum vrea sa dau la medicina si nu suport ideea dar sigur daca nu ascult de el o sa ma dea afara din casa si nu ma descurc sa fac nimic toata viata, doar am invatat pentru scoala.
Nu mai suport.

Răspuns Apreciat de Editori
| Elena1432567890875 a răspuns:

Nu te urăște, te iubește prea mult și vrea sa ajungi bine. Asa suntem noi părinții... Mai greșim uneori din exces de zel, dar tu sa nu te simți prost, nu te compara cu nimeni, ești unica, poate ai și defecte, dar sigur și calități pe care nu le au cei cu care tatăl te compara. Și el știe asta, nu-ți fa griji, doar e putin speriat si ingrijorat de ce rezerva viitorul pentru fiecare din voi.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Eu nu cred ca te uraste, pesemne vrea ca tu sa ai o situatie mai buna decat el si de aceea a avut asemenea pretentii de la tine si vrea sa mergi la medicina.
Daca urmezi o facultate, indiferent ca parintii te vor la alta facultate, acestia sunt obligati sa te intretina pana la terminarea facultatii dar nu mai mult de 26 de ani, asa ca este ilegal sa te dea afara din casa, cu exceptia ca-ti asigura o alta locuinta.
Conform Codului civil, citez:
"ART.499. Obligaţia de întreţinere
(1) Tatãl şi mama sunt obligaţi, în solidar, sã dea întreţinere copilului lor minor, asigurându-i cele necesare traiului, precum şi educaţia, învãţãtura şi pregãtirea sa profesionalã.
(2) Dacã minorul are un venit propriu care nu este îndestulãtor, pãrinţii au obligaţia de a-i asigura condiţiile necesare pentru creşterea, educarea şi pregãtirea sa profesionalã.
(3) Pãrinţii sunt obligaţi sã îl întreţinã pe copilul devenit major, dacã se aflã în continuarea studiilor, pânã la terminarea acestora, dar fãrã a depãşi vârsta de 26 de ani.
(4) În caz de neînţelegere, întinderea obligaţiei de întreţinere, felul şi modalitãţile executãrii, precum şi contribuţia fiecãruia dintre pãrinţi se stabilesc de instanţa de tutelã pe baza raportului de anchetã psihosocialã.
ART.529.Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datoratã potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmeazã a o plãti.
(2) Când întreţinerea este datoratã de pãrinte, ea se stabileşte pânã la o pãtrime din venitul sãu lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumãtate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreunã cu întreţinerea datoratã altor persoane, potrivit legii, nu poate depãşi jumãtate din venitul net lunar al celui obligat."