Bineinteles, cine are mai mult de un neuron isi da seama ca acest cod nu este secret sau confidential, iar autoritatile oricum il au deja. Asa cum am mai spus, eu mi-as dori ca toti cei care au refuzat sa il spuna sa isi primeasca amenzile acasa, poate asa vom invata si noi romanii ca trebuie sa respectam ce spune legea, nu ce spune OTV-ul.
@dDinosaur - ai vazut vreodata o banca pe dinauntru? Ia incearca tu cu CNP-ul tau sa scoti un credit, sa vezi, ai sanse? Tu ai abonament de telefon? Dar de curent? Ai legitimatie la Metro sau Selgros? Ai primit vreodata o factura pe numele tau? Iti dau o veste proasta, toti cei care au emis vreodata o factura pe numele tau au deja CNP-ul. La fel bancile la care ti-ai deschis un cont, institutiile la care ai inregistrat diverse acte, orice SRL care ti-a retinut pentru un banal motiv o copie de buletin. Baze de date complete cu CNP-urile tuturor exista deja la Evidenta Populatiei, care cu asta se ocupa, iar in plus recensamantul a fost organizat prin primarii. Primarii care prin serviciul de stare civila, sunt tocmai institutiile care aloca acest cod, deci cele mai putin interesate sa ti-l "fure:.
Frumoasa tara, pacat ca e locuita...
Zau? Tu chiar crezi ca fiscul se bazeaza pe niste date declarate fara documente in niste formulare de recensamant? Pai in primul rand nu s-au recenzat dependintele, ci CAMERELE din locuinta si BUCATARIILE (deci fara holuri, bai, debarale, camari, garaje, bucatarii secundare, anexe gospodaresti etc). Si nu te-a intrebat nimeni unde ai termopane si unde nu. Iar asta cu "nu mi-am dat adresa" este probabil o gluma, ei au venit oricum la adresa ta. Sunt convins insa ca 99% din cei care au refuzat sa dea CNP-ul au furnizat corect data si locul nasterii, deci mai ramane de aflat o singura cifra...
PS: Pe privat iti trimit numele real, adresa si CNP-ul meu. Astept sa imi arati tot pe privat niste chestii interesante.
Va trebui sa iti mai pui la treaba imaginatia. Tot ce poti face este sa depui o cerere pentru STABILIREA taxei de poluare, obtinand o decizie de calcul care nu constituie obligatie de plata. Iar pentru a inmatricula o masina nu este suficient sa calculezi taxa, trebuie sa o si PLATESTI, pentru ca ordinul de plata sau chitanta se ataseaza in original la DRPCIV. Mai mult, nu vei reusi nimic altceva decat sa iti complici situatia, intrucat nu va mai putea scoate altcineva o alta decizie pe aceeasi masina inainte sa cer eu anularea ei. In plus masina va trebui inmatriculata pe acelasi nume pe care s-a platit si taxa iar cel care depune dosarul va trebui sa aiba asupra sa cartea mea de identitate in original.
In privinta intrebarilor din chestionar, stai linistita, nu numai ca am fost atent la ele, din curiozitate chiar le-am studiat in liniste cu cateva zile inainte de inceperea recensamantului. Iar de semnat nu semneaza proprietarul, ci declarantul, ceea ce este cu totul altceva.
Ce spui tu nu are sens. Cu siguranta nu este vorba de taxa de poluare sau de prima inmatriculare, nimeni nu te poate obliga sa o platesti daca nu inmatriculezi masina pe numele tau, iar daca s-a inmatriculat inseamna ca taxa deja s-a platit. Daca masina s-a si vandut afara din tara, practic nici nu mai este nevoie sa se plateasca acea taxa, dimpotriva, se poate cere restituirea ei. Cu siguranta este vorba despre o alta taxa, iar o simpla factura la registru nu demonstreaza absolut nimic.
Cred ca pe mine m-a pus in lista romaniilor din strainatate, oricum nu e nimeni in casa mea din Romania.
Da,ce o sa vina sa-mi faca?
Sa-mi curete Wc-ul? sau ce? Sunt o persoana prea neimportanta sa vina peste mine. Sunt o persoana inocenta care sta pe net si o arde aiurea all day Ce sa aiba cu Eu?
Bună.
Nu, nu l-am dat, pentru că mi s-a spus că îl pot ''fura'' şi pot face împrumuturi la bancă, etc, iar apoi intram în probleme.
Succes!
Generalgrevious întreabă:
FreddieM întreabă: