anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Parca Anglia daca memoria nu ma inseala isi doreste sa iasa din zona Euro sa nu mai faca parte din Uniunea Europeana! Sincer eu nu am fost niciodata incintat de aceasta asa zisa uniunea Eram ferm convins ca nu va dura ca nu va tine ceva se va intampla ...Este foarte bine ca tara noastra si a pastrat inca bacnota natioanala. Daca vom Trece la Euro vom fi falimentati.

6 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Anglia nu este o ţară. Marea Britanie sau Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, da.
Zona euro = zona în care moneda este Euro.
Marea Britanie nu face parte din zona euro căci are ca monedă naţională lira sterlină convertibilă la euro la cursul 1 GBP = 1, 16 euro şi 1 GBP = 4, 95 RON (lei noi adicătelea).

Faptul că Marea Britanie vrea să iasă din UE e o poveste veche care apare pe firmament cam o dată la trei ani şi niciodată nu se va înfăptui întrucât tratatul de aderare al Marii Britanii la UE este unul foarte avantajos pentru britanici. Ei, practic, iau cam toate avantajele dar nu sunt afectaţi (decât într-o foarte mică măsură) de dezavantaje.
În aceeaşi situaţie se mai află şi Danemarca şi Suedia care de asemenea nu-şi doresc să adere la zona euro.

Ţara noastră, pe de altă parte, nu şi-a negociat prea bine tratatul de aderare la UE (dorindu-şi cu orice preţ să intre) astfel că România este obligată să treacă la euro mai devreme sau mai târziu. Ah... că cel mai probabil nu se va întâmpla în 2015 - e altă poveste.
Cât despre afirmaţia "dacă vom trece la euro vom fi falimentaţi" - dă-mi voie să mă îndoiesc. Faptul că Grecia şi-a falsificat indicatorii macroeconomici (practic, a minţit!) ca să intre mai repede în zona euro e aiurea şi economia de piaţă te taxează cu falimentul mai devreme sau mai târziu când comiţi nasoale de tipul ăsta.
Însă, faptul că Grecia a procedat astfel nu înseamnă că trecerea la euro te falimentează.
România şi Bulgaria n-au trecut la euro şi sunt semi-falimentare (chiar dacă politicienii tac) iar Germania de exemplu n-o duce deloc rău şi a renunţat la marcă pentru Euro.

Salut.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Te inseala atat memoria cat si cultura generala. Moneda in regatul Unit este lira sterlina, Angla nu este o tara. Sincer, nu iti mai forma opinii fara sa ai minime cunostinte despre subiect, ca iei absurditati precum asta.

| VadTot a răspuns (pentru Brigaela):

Nu vad unde am spus eu ca anglia are ca moneda euro si nu inteleg de ce te ai obosit sa mi raspunzi doar asa ca sa te afli in treaba? Cum ai putut sa i raspunzi unuia ca mine care nu are minime cunostinte de cultura generala? eu in locul tau nu as face asa ceva dar vad ca tie iti place sa incerci sa te umfli in pene mai mult decit trebuie te am urmarrit foarte mult si iti place sa jignesti pe toata lumea" lume pe care tu ii consideri mai prejos decit tine fara sa i cunosti! Ia spune mi cap tuguiat prin ce se masoara inteligenta unui om prin multimea cunostintelor care le detine dupa o perioada de viata in care acumuleaza o multime de chestii s au dupa inteligenta uite vezi am devenit nervos si nu mai pot termina ce am de spus.deci in concluzie sti cevva cel mai bine este sa ma eviti cit poti pentru ca nu mi esti deloc pe plac. Unul esti extrem de rasista"iar doi esti prea obosita de atita inteligenta de care o detii stii? acum hai pa

| Brigaela a răspuns (pentru VadTot):

Galamaz, zone Euro inseamna un singur lucru, absolut pentru toata lumea care foloseste acest termen in cunostinta de cauza: zona in care moneda este Euro. Uniunea Europeana nu se suprapune exact peste zona Euro (de exemplu, Romania este in UE, dar nu in zona Euro). Daca sustii ca nu stiai ce inseamna zona Euro, dar folosesti acest termen, ne intoarcem la ce spuneam eu (lipsa informatiilor si a proprietatii termenilor). Dar eu cred ca stiai, de altfel ai continuat sa discuti despre oportunitatea monedei, nu a participarii la UE. Daca stiai, inseamna ca nu ai demnitatea sa recunosti ca ai gresit. Cat despre termeni precum: "cap tuguiat", ei apartin unui grup de oameni cu care as prefera sa nu ma amestec.

| romichete a răspuns:

Sa vedem ce se intampla la americani cu amero.

| RaduBourceanu a răspuns:

Aici ai dreptate
O tara trebuie sa aiba stabilitate economica si cum Romania nu are, deci e bine sa ramanem pe leu pana vom vedea un capital mai bun.