Ipoteza este gresita, daca CCR ar valida referendumul (doar daca au fost prezenti jumatate plus 1 din numarul alegatorilor) TB nu ar reveni la Cotroceni, fiindca majoritatea s-a pronuntat pentru demitere.
Doar daca CCR invalideaza referendumul - si aceasta cred ca este cazul - TB ramane presedinte.
La fel este gresita ipoteza si cu numirea primului ministru, avem deja un prim ministru iar, conform Constitutiei, acesta nu poate fi revocat de presedinte.
Asa fiind o sa fie un status quo ante bellum, respectiv toate cum au fost, cu muscaturi si intepaturi de o parte si alta.
Situatia s-ar putea schimba doar dupa alegerile parlamentare din toamna, daca va exista o alta majoritate. Numai bine!
Ioane,corect si argumentat raspunsul.Se aud totusi voci din PSD care maraie ca nu l-ar mai vrea pe Ponta.Care ar fi derularea pe scenariul meu?
Scenariul propus de tine ar putea avea loc doar daca USL-ul ar depune in Parlament si ar vota o motiune de cenzura impotriva propriului guvern, ceea ce este strict ipotetic.
In acest caz si numai daca, intre timp, Ponta ar fi debarcat de la conducerea PSD, USL ar putea propune un alt prim ministru. Admitand ca presedintele nu l-ar desemna sa formeze guvernul atunci ar putea desemna altul, de la PDL sau independent si acesta n-ar trece prin Parlament, neavand majoritate. Ar mai desemna unul, cu acelasi rezultat. Fiind mai putin de 6 luni pana la alegerile parlamentare Parlamentul nu poate fi dizolvat si atunci, intr-adevar, ar fi o situatie aproape insolubila. Ar urma diverse consultari, pertractari si targuri si, pana la urma, presedintele va trebui sa desemneze un prim ministru care sa poata forma guvernul si sa primeasca aprobarea Parlamentului. Pana atunci guvernul Ponta ar functiona in continuare.
Perfect logic! Intrebare:Base,mimand dialogul,mimand totul,puterea nemaiavand motive sa-l debarce,lasandu-i sa se erodeze popular, prin masurile oricum nepopulare, obligati fiind de cei de afara, vezi USL-ul unitar, candidand impreuna la parlamentare?
Greu de dat un raspuns transant, avand in vedere mania politicienilor nostri de a face si desface aliante, in functie de interese de moment, personale si de partid. Totusi, avand in vedere ca au un dusman comun si au iesit bine la locale, cred ca alianta va ramane, cel putin pana dupa parlamentare si, mai departe, in functie de rezultatele obtinute.
Domnilor (Ioan si fulgerul)imi cer scuze pentru interventie dar tind sa-i dau dreptate lui Fulgerul in ce-l priveste pe Ponta.Este compromis deja cu acel plagiat si chiar daca nu sint oficiale si ramin la stadiu de zvonuri, inseamna ca deja isi exprima parerile cu privire la el.Ma gindesc doar ca o sa fie folosit chiar de propriul aliat caci, asa cum s-a demonstrat mereu in politica noastra, politicienii ramin prieteni si parteneri exact atita timp cit nu au nimic de impartit.
Scenariul este toatl gresit. Daca CCR valideaza referendumul, Base nu revine la Cotroceni. Chiar daca revine, majoritatea nu are de ce sa propuna un prim ministru, pentru ca avem deja unul si nu exista conditia ca Base sa fie de acord cu el.
In clasa a VII-a, la Cultura Civica, ar fi trebuit sa inveti cum functioneaza statul.
Ce treaba are rezultatul de la Referendum cu numirea unui Prim Ministru? De ce sa numesti unul, cand AI deja unul?
Te rog, nu-mi spune ca ai drept de vot!
Scuze,am gresit un termen si pe timpul meu nu se facea Cultura Civica.Am intrebat in ideea cum ca Pon-Ta, ar renunta la functie. Ipotetic! Din respect pt.plagiatorii dovediti.Ce ar urma? Nici eu nu le stiu pe toate.
Nu se intampla nimic, Base se intoarce la cotroceni, Ponta ramane prim ministru, fraierii a luat-o in mana, ca de obicei. Elena Udrea va iesii din barlog unde a stat ascunsa si a venii cu mopul sa inlature urmele ciordelilor si cu andrelele sa mai impleteasca niste lovele pentru alte ciordeali. Traiasca democratia si sus "jos Basescu".
Pai daca CCR valideaza referendumul, Basescu nu mai are ce cauta la Cotroceni.Nu-i mai ramine in politica decit poate sefia PDL-ului.
Corect! Imi asum greseala termenului de validare, asa cum ati spus-o si voi, corect era invalidare.Lasand la o parte nestiinta mea, pe scenariul propus de mine, interpretati art 89 din Constitutie.
miasdbnqwyiudnwqiygu întreabă:
Anonimm1204 întreabă: