| Blop a întrebat:

Părinții pot face acte să ma duca la casa de copii?
Tata ma amenința ca face acte și ma duce la orfelinat.
Daca ma duce acolo ma poate adopta familia prietenei mele?
Eu am 17 ani jumate

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Tatal tau nu te poate duce la casa de copii fiindca vrea el, ar trebui sa aiba motive intemeiate pentru aceasta, ceea ce face este doar o amenintare pentru a te speria.
La casa de copii ajung minorii fara parinti sau pe care parintii nu-i pot intretine.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Banuiesc ca ai un handicap fizic sau psihic, daca tu crezi la 17 ani ca poti sa fii dus la Orfelinat, doar pentru atata lucru si poti fii adoptat de cine vrei tu.
Din pacate, esti sub stricta supraveghere a parintilor si sub tutela lor legala pana la 18 ani, iar daca ai handicap psihic, pe toata viata.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Decăderea din drepturile părintești nu e o procedura așa de azi pe mâine. Devii tu major până se întâmplă asta.

| Fatamuntilor a răspuns:

Ar avea motive sa faca?
Esti un copil cuminte?
Oricum nu se ajunge asa usor intr-un asfelde loc.
ai ambii parinti in viata, nu? chiar si asa in cazul parintilor decedai vei fi incredintata rudelor.
parintii au dificultati / nu au posibilitati? vor face ancheta sociala la tine acasa!
nu poti adopata asa usor.

| Blop explică (pentru Fatamuntilor):

Sunt un copil cuminte, am terminat clasa a 11a cu media 10, doar nu sunt absolut de acord cu iubitul meu(suntem împreună de 1 an jumate) iar acum au început să facă scandaluri mereu și sa ma oblige sa ma despart de el din cauza ca nu il plac ei