| Girly97 a întrebat:

Patronul pentru care lucrez a primit ieri, în ultima zi din octombrie un plic prin care este obligat să oprească o treime din venitul lunar al unei foste colege care a plecat de la noi în luna iulie și care ar fi făcut un credit pe care nu l-a mai putut plăti fiind executată silit. Patronul ne-a întrebat dacă vreuna dintre noi mai ținem legătura cu fosta noastră colegă și nu a mai întâlnit un asemenea caz, neștiind cum să procedeze pentru că este ca și cum cineva i-ar fi spus executorului că încă lucrează la noi deși din iulie nu mai este la noi.
Cum poate să înființeze un angajator o poprire unui salariat care nu mai lucrează din vară? Angajatorul și nici noi nu avem nicio legătură cu situația fostei noastre colege. Riscă să aibă probleme cu executorul judecătoresc al fostei noastre colege?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu va avea nici o problema cu executorul judecatoresc care a infiintat poprirea, doar trebuie sa-l instiinteze ca respectiva nu mai lucreaza la el din luna iulie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Patronul tau nu are nicio obligatie atat timp cat respectiva nu mai lucreaza pentru el. Sa contacteze executorul si sa il informeze de situatie.

| Lioana a răspuns:

Daca nu mai lucreaza acolo acea colega, angajatorul nu are nici o obligatie. Trebuie doar sa instiinteze executorul judecatoresc ca persoana aceea nu mai e angajata firmei. Nu e obligat sa o caute. Executorul are datoria sa o gaseasca si sa recupereze datoria de la ea.

| anonim3248 a răspuns:

Să îi f-- familia în gură celui care mi-a șters răspunsul la ora 9.38 și el a postat la ora 9.37.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

I se v-a duce proprirea cat mai corect, spre noul loc de munca sau urmatorul.
A primit-o el ca asa are trecut acolo, ca lucreaza la el, daca nu lucreaza la voi nu are el nimic de facut, decat sa anunte ca nu mai lucreaza acolo