| SideBySide11111 a întrebat:

Pe data de 7 iulie a fost foarte cald, o canicula insuportabila. Eu avand astm cu masca si cu canicula aia in transportul in comun pentru mine este o combinatie foarte proasta. Stateam pe scaun si nu mai puteam, efectiv ma sufocam si m-am decis sa pun putin sub barba masca, 2-3 minute ca sa-mi revin si dupa o pun regulamentar la loc. Am zis ca nu este o problema mare ca daca intra controlorii o sa ma inteleaga ca suntem oameni. Observ in stanga mea o femeie ce parea ca ma filma sau ma poza, cel putin asa cred, nu am intrebat-o ce face pentru ca eram foarte socat pe moment. Dansa a coborat cu o statie mai inainte de mine deci nu am putut sa o intreb ce a facut. Adica eu stiind ca sunt un cetatean cu principii ce respecta legea, nu-mi sta bine sa stiu ca intr-un moment de slabiciune cineva a profitat si m-a filmat cu gandul de ma reclama (asta in cazul in care dansa chiar m-a filmat). Credeti ca sunt eu prea paranoic? In cazul in care dansa m-a filmat, ce poate face dansa cu acel material, se poate duce la o sectie de politie sa me reclame? Iar daca primesc amenda, ce pot face mai exact? Tin sa mentionez ca nu o duc foarte bine din punct de veder financiar si nu-mi pot permite un avocat sa ma apere in instanta. Rog seriozitate, ca sa-mi pot rezolva problema. Multumesc anticipat!

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In situatia expusa nu vei fi amendat, amenda se aplica doar daca o persoana imputernicita legal (politie, jandarmerie) constata contraventia.

| Zuzu1991 a răspuns:

Poate sa bage materialul filmat PANA SUS unde soarele nu patrunde
materialele filmate au 2 scopuri: 1. informativ - ne uitam cine e ala si stim pe cine sa cautam, dar filmarea nu e indeajuns sa il condamnam 2. legal... DOAR DACA sunt filmate cu un aparat omologat
altfel sunt bune de sters la fund cu ele

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu crezi ca locuiești intr-o tara in care se aplica legea după niste filmari făcute aleator de niste persoane?