Examenele de intrare in profesii juridice nu erau mai grele. In schimb se intra foarte greu la facultatea de drept, erau multi candidati pe un loc.
Pe vremea lui Ceausescu, la Drept au fost si peste 10 candidati pe cate un loc.
In acelasi timp, mare parte din militieni au facut Dreptul (la fara frecventa?), obtinand diploma in drept (cica in unele cazuri a fost si obligatoriu pentru unele grade /functii).
Am cunoscut un asemenea caz, un baiat tanar din vecin. Abia a reusit sa termine scoala, iar peste cativa ani s-a laudat cu diploma de drept obtinut.
Altii n-au reusit sa intre la Drept cu media 9.00 la admitere.
Din ce spun unii pe vremea aia intrai doar daca erai din o familie cu ''origini sanatoase''. Probabil erau mai grele, dar asta e valabil pentru majoritatea facultatilor.
Aiureli! O verisoara de-a mea a intrat prin anii '70 la drept de si era fica de chiaburi.
Depinde de noroc sef. Nu am zis ca era regula universala
La TOATE facultatile erau cel putin 10 candidati per loc
facultatile erau numai pe gratis si de stat
iar cei cu facultate erau clasa superioara fata de cei fara
efectiv era la ordinea zilei sa te uiti la o fata cu facultate si sa capeti cliseul "nici nu se uita la tine ca nu ai facultate"
iar la drept era cea mai mare selectia, adica era si pre-selectie, NU vroiau oameni de care nu erau absolut siguri ca erau buni coMUISTI!
maica-mea a vrut sa dea la drept, si au trimis-o la invatamant, chiar pe lb rusa... cu chiu si vai a reusit sa isi treaca si romana pe diploma, altfel era in aer dupa revolutie
Elevii care au absolvit clasa a VIII-a susțin în această perioadă Evaluarea Națională. Acest examen are doar două probe – Limba și Literatura Română și Matematică. Cei care au dat examenele de treaptă pe vremea lui Nicolae Ceaușescu susțin că în „Epoca de Aur" a României aveau mai multe bătăi de cap decât elevii de astăzi.
Acestea sunt afirmatiile celor din "epoca de aur" adica pe vremea lui Ceausescu.
LanguageMaster întreabă:
razadeluna întreabă: