| oleee a întrebat:

Pentru a merge la un eveniment(balul liceului) ni s-a cerut CNP-ul si seria de la buletin!
Vreau sa stiu daca este legal sa se faca asta, mai ales de catre persoane neavizate!
Daca va pricepeti va rog sa ma informati(si cu articolul din lege daca se poate)
Va multumesc frumos, o zi buna!

Răspuns Câştigător
| Rapunzell a răspuns:

Fireste ca este ilegal! Pentru un amarat de bal au nevoie doar de numele tau si clasa din care faci parte. Sa ti se ceara cnp si seria de buletin este un abuz pe care il acceptam voit.

5 răspunsuri:
| 3dyTzz a răspuns:

Da este legal
fundita?

| Iannys a răspuns:

Sfatul meu ar fi sa nu dai CNP'ul pentru ca se pot face foarte multe cu un CNP.si nu primul rand nu vad pentru ce ar trebui CNP'ul si seria de la buletin pentru un bal...mi se pare o aiureala si ceva putreb la mijlor

| roxanarsene a răspuns:

Astea nu se dau oricui! cred ca ar fi bine sa intrebi pe cineva din politie! e un bal liceean nu la casa alba!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu este legal. Actul normativ privind actele de identitate prevede ca datele acestora se dau numai la solicitarea organelor abilitate. De asemenea acestea se dau in cazurile prevazute si de alte acte normative, de ex.cum a fost la inscrierea in liceu.
Pentru un asemenea eveniment, daca esti elev al liceului respectiv, nu trebuiau cerute asemenea date, era destul un tabel nominal cu numele, prenumele si clasa. Numai bine!

regis
| regis a răspuns:

Nu este normal sa va ceara asta, dar nu tot ce e anormal este si ilegal.
@Ioandelasal - atentie, spune ca li s-au cerut doar date, nu cartea de identitate in sine. Nu cred ca este ilegal sa iti ceara cineva seria de buletin si CNP-ul; asta se intampla si daca vrei sa ridici un plic de la posta, ca sa nu mai vorbesc ca trebuie completate intr-o sumedenie de tipizate pe care le utilizam vrand-nevrand zilnic.