| Ioana06i a întrebat:

PENTRU CEI CARE AȚI LUAT PERMISUL AUTO:

Cum ați reușit să învățați mai ușor Legislația și cum v-ați putut concentra mai bine pe asta?

*Mulțumesc!

11 răspunsuri:
| 0pufarinA a răspuns:

Salut, citește caietul elevului CU ATENTIE, sublinieaza lucururile importante, apoi trebuie sa faci mult chestionare.

| LisaJulie a răspuns:

O citești pe cea actualizate și încerci sa inveti din ea! Apoi faci teste strict pe site-ul lor oficial numit DRPCIV ( direcția generala permise de conducere)

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Daca iti zic ca nici nu am deschis cartea ci am invatat doar din chestionare, nu ma crezi.

| Ioana06i explică (pentru IL0VEDINER0):

Uau! E posibil doar din chestionare? Mi se pare un pic imposibil...
Cum, înainte nu ai condus măcar puțin așa de curiozitate sau să vizionezi câteva lecții de pe Școala Rutieră? Chiar deloc?

Cum ai procedat, te-ai înscris înainte la Școala de Șoferi și ai urmat cursuri, sau? Nu prea îmi vine să cred, nu știu ce să zic. laughing

| Ioana06i explică (pentru LisaJulie):

Am început să citesc, adică să vizionez de pe aplicația Școala Rutieră, dar faza e ca eu nu înțeleg mai tot...Doar pe sărite. Am și aplicația de Chestiinare Auto instalată, dar mă cam intimidez, când văd că am mai multe greșeli...

| LisaJulie a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Pai și la oraș ce ai făcut, nu ti-a pus polițistul întrebări deloc?

| sweetys a răspuns:

Citește legislatia, dar nu ca pe o lectura, gaseste logica in fiecare propozitie, nu invata doar din chestionare, fiindca vei ajunge in trafic si ai sanse sa ramai fara asigurare fiindca unul stie legislatia si profita de tine ca nu stii ce si cum. Cand o sa iesi singur nu o sa iti mai zica nimeni ce si cum trebuie sa circuli pe sectoarele de drum. Cu cat esti mai stapan pe informatie cu atat iti va fi mai usor sa rezolvi si chestionarele.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Visam sa iau permisul de cand eram copil, asa ca ma uitam in intersectii poate de pe la 8-10 ani, si ma intrebam care sunt regulile acolo. Aveam un prieten la fel de pasionat ca si mine, discutam cu el pe tema asta. Parintii mi-au dat o carte de legislatie veche, din care am invatat indicatoarele, in joaca. Pe la 14 ani deja discutam si cu tatal meu (sofer) despre circulatia publica, fiind la vremea aia biciclist, deci participant la trafic.
La 18 ani, la scoala de soferi mi-a explicat instructorul cateva parti din legislatie (profesorul de legislatie era degeaba), am facut chestionare pe rupte pe site-ul oficial https://dgpci.mai.gov.ro/dlexam
Cand faceam pe site chestionare de 23-26 puncte pe banda, m-am dus si la examen, unde am luat 24 cu ceva noroc (am stiut perfect 16 intrebari, restul le-am lasat la urma si le-am luat logic/prin eliminare).

Nu am putut sa invat din carti de legislatie, textul mi s-a parut extrem de greoi si inutil. Am incercat inclusiv articole din Monitorul Oficial; e prea greoi. Cel mai usor le-am invatat facand chestionare si avand intrebari din practica sau rezultate din greselile pe care le faceam la chestionare.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru LisaJulie):

Cand am dat orasul tin minte ca pur si simplu m-am urcat la volan si am ascultat indicatiile.De condus "asa din curiozitate" pot sa zic ca am condus mai mult timp fara permis decat cu el. De cum am invatat, depinde de fiecare, unii invata foarte bine teoria, altii invata dupa scheme facute de ei, altii din video-uri si exeplul meu care pur si simplu invat din exercitii.

| IL0VEDINER0 a răspuns (pentru IL0VEDINER0):

Si suntem si cei cu 99%Jesus la sala si invatam ce mai prindem si noi, si fix aia ne pica.

| Kufu95 a răspuns:

Eu am citit pur și simplu legislația și m-am uitat pe tot felul de imagini desenate în trafic, nu am nevoie să fac ceva special.