| jokros a întrebat:

Pentru cei care stiu si ma pot ajuta ii aceasta intrebare
am avut un accident zilele treucute de masina in care s-au lasat cu raniti si un decedat, a derapat masina si am pierdut controlul masini.si pana acum nu sa depus nici o plangere impotriva mea tot a fost in favoarea mea, sa ciruclat regulamentar, faza naspa e ca am baut o gura de wicsky si eram sase in masina.am si avocat si asa, da m-as linistit daca as primi un raspuns de la cineva care a mai trecut prin asa ceva sau stie. avocata m-i-a zis ca va fi cu suspendare ca sunt la prima abatere, dar mi-e frica de numa

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde la ce aliniat o sa fii incadrat pentru ucidere din culpa. Daca o sa fii incadrat la alin.2 poate scapi cu suspendare dar daca o sa fii la alin.3 o sa faci inchisoare, totul depinde de concentratia alcoolica. Citez art.178 Cod penal, alin.2 si 3:
"Uciderea din culpã.ART. 178
Uciderea din culpã ca urmare a nerespectãrii dispoziţiilor legale ori a mãsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii, ori pentru efectuarea unei anume activitãţi, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Când uciderea din culpã a unei persoane este sãvârşitã de un conducator de vehicul cu tracţiune mecanicã, având în sânge o îmbibaţie alcoolicã ce depãşeşte limita legalã sau care se aflã în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 ani la 15 ani."

| eandopuncttk a răspuns:

Asta cu prima abatere ar fi cum zice avocata. dar cu mortu e nasol...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce problema ai tu.ala e in groapa iar tu te gandesti cum sa scapi de lege.da-i fic carnetului si apuca-te de baut serios.ori bei ori conduci.nu omori oameni si dupa aia freci capra in gura cu sapun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Avocata stie ceva dar a uitat sa iti spuna ca familiile victimelor pot depune plingere si dupa un timp anume. Faptul ca ai consumat alcool, este mai grav.Cu siguranta vei avea dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului si ucidere din culpa. Daca familiile victimelor nu depun plingere, pentru asta poti scapa cu suspendare dar pentru alcool, nu. Orice avocat isi sustine clientul pentru bani.Numai bine.