Exista un articol in Constitutie care spune
Art. 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii
(1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.
(2) Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
(3) Organizarea asistenţei medicale şi a sistemului de asigurări sociale pentru boală, accidente, maternitate şi recuperare, controlul exercitării profesiilor medicale şi a activităţilor paramedicale, precum şi alte măsuri de protecţie a sănătăţii fizice şi mentale a persoanei se stabilesc potrivit legii.
Asa ca statul e obligat prin constitutie sa ocroteasca dreptul la sanatate si e absolut irelevant sa compari vaccinarea care e un mode de preventie a unei boli cu transmitere foarte usoara cu interventii medicale care afecteaza strict o persoana.
Totusi in Romania nu se discuta despre asa ceva si probabil nu va exista o astfel de lege pentru populatia generala.
Iar in Austria daca nu vrei sa te vaccinezi conforma viitoarei legi nu o vei face. Dar nu vei iesi din casa si vei plati amenzi.
Corect. In plus statul poate restrange unele drepturi si libertati, insa o poate face doar prin lege organica. In plus, jurisprudenta CEDO statueaza ca in principal o persoana nu poate fi obligata la tratamente medicale contrar vointei sale, precum circumcizia, ca tot a fost data exemplu. Totusi, statul poate obliga resortisantii la urmarea unui tratament medical in caz de ratiuni precum sanatatea publica si asa mai departe, aspect ce se incadreaza in situatia de fata. Toate hotararile anulate de instante au vicii de proceduca, nu ca au facut instantele nu stiu ce rationament de politica de sanatate publica.
Ai auzit prost, ori gresit, ori nu ai inteles tu, cei cu vaccinarea aia.In orice tare este lege si toti au semnat tratate internationale, unde spune clar ca nu mai obliga nimeni pe nimeni la chestii medicale.
Aia din Austria si alte tari, vor sa dea lege nu oamenilor ci companiilor, magazinelor etc sa nu primeasca oameni nevaccinati adica vor sa intre pe usa din spate sa te lucreze.Niste mafioti, talhari la drumu mare.
Si in SUA presedintele daduse o lege, ce urma sa intre in vigoare din 4 ianuarie, prin care obliga companiile cu mai mult de 100 de angajati sa nu-i primeasca pe cei care nu is vaccinati.
Deci a dat legea, dar acu o saptamana sau 2, a venit justitia si ia anulat legea,regula,ordonanta ce daduse el.
In RO din ce am vazut la fel s-a propus o lege la fel,companii,magazine etc sa nu mai primeasca pe cei nevaccinati, dar legea trebuie sa treaca prin parlament, din cate sa votat, la senat au raspins aia, apoi trebuie sa voteze si deputatii, nu stiu presedintele.
Deci nu s-a aprobat nici o lege deocamdata nici de genul asta.
Și mie mi se pare ireal. Indirect, ni se fură dreptul la libertate. Dar nu am de gând să mă vaccinez, orice ar fi. Statul nu este stăpân pe corpul meu.
Exact! Dacă mergi să te vaccinezi, te vor pune să semnezi niște foi, prin care îți exprimi acordul că tu răspunzi de toate simptomele pe care le vei avea. De ce să mă oblige ei, dacă eu răspund de moartea mea? Ilogic.