| Barajag a întrebat:

Pentru cei de varsta mea, bineinteles si pentru generatia de acum, spuneti-mi ce ganditi citind toate acesteahappySper sa aveti rabdare.
Suntem ultima generatie care a jucat "de-a v-ati ascunselea","tara tara, vrem ostasi, ultimii care au strigat "un doi trei, la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care au facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care au vazut desene animate color, primii care au renuntat la casetele audio si le-am inlocuit cu cd-uri.
La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza.Am sorbit din ochi "Sclava Isaura, Beverly Hills, Merloce Place, Twin Peacasa, Dallas", etc.Si cine zice ca nu s-a uitat, ori minte, ori nu avea inca televizor.Noi am ascultat "Metallica, Ace of Bace, Dj Bobo, Backstreet Boys, Take That" si inca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam. Dar spre deosebire de copii din ziua de azi, am auzit atat de "Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, Abba, Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Birtney Spears".
Am citit "Licurici, Piff si Hercule, Ciresarii", am baut "Cico si Zmeurata" si ni s-a parut extraordinar, cand au aparut primele sucuri de la "Tec" fara sa ne fie teama ca au prea multe "E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara sa ne fie teama de virusi.Noi am baut prima Pepsi-Cola la sticla si am descoperit internetul.Noi nu dadeam beep-uri, ci ne fluieram sa iesim afara.Noi nu aveam Dolby-SurroundSistem, faceam ca toti sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Play Station, ci jocuri Tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam prin dulap, pline de praf.
Este uimitor ca inca mai suntem in viata pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau pe jos din greseala, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam.
Dar suntem generatia care vede limpede cum ne pierdem tara, iar dusmanul este din interior si nu de afara.
Astazi suntel la fel de saraci, dar am devenit liberi! Ce putem face azi cu libertatea?

Răspuns Câştigător
| brosu a răspuns:

Hmmm... care libertate? Astăzi cenzura şi constrângerile au depăşit tot ce ne puteam imagina in anii '80... astăzi suntem liberi să plecăm din ţara noastră şi îndemnul vine de la "primul cârmaci" al ţării, este umilitor!

23 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Doamne! Cand imi amintesc ce de fructe nespalate mancam si n-am avut nici macar o indigestie!
Ce de julituri in genunchi! Nici nu se trecea una si faceam repede alta in loc si nu ma ducea mama la doctor la primul sughit.
Noi, macar avem libertatea de a depana toate amintirile astea.
Copiii astia de acum nu sunt interesati de nimic. Sexul nu se pune, ca ala e instinct, nu educatie.
Din pacate, noi vedem cum ne pierdem tara si suferim din cauza asta.
Generatiile mai tinere nu dau doi bani pe tara lor, atata timp cat abia asteapta sa plece in alte tari in care vor ramane toata viata niste neadaptati.

| anad a răspuns:

Ursuliko, tu ai facut ceva cu libertatea: ai ales sa fii libera in alta tara decat in tara ta. O spun fara nici o rautate ci ca pe un fapt. Acolo te dor cumplit aceste amintiri, dar ai o paine pe masa, un rost, chiar si temporar, pe cand aici, din ce in ce mai multi, nu mai au nimic. Aici te doare cumplit neputinta de a face ceva, nepasarea crasa a tuturor pentru tot, inclusiv pentru cel de langa el, a marii majoritati a oamenilor. Esti liber (mai ales tinerii) sa fii umilit, sa fii debusolat, sa fii singur, sa-ti risipesti viata in sperante, asteptari si vise.

| Linda a răspuns:

Tilica, diferenta dintre cei care lucreaza la stat si cei care lucreaza in domeniul privat, este ca celor de la stat li s-a dat credit pentru apartament, pe cand celor din privat de cele mai multe ori nu li -s-a dat din cauza instabilitatii slujbei lor, nu au nimic. Asa ca daca celor de la stat li se iau apartamentele, doar ajung la acelasi nivel cu cei in domniu privat care nu au nimic.

| Linda a răspuns:

@ tilica - am spus de cele mai multe ori. Bineinteles si cei din domeniul privat au primit credite. Dar nu asa de multe ( mai ales in ultimii doi ani) ca si cei de la stat. Ideea era ca cei la stat ( nu stiam daca esti la stat sau la privat) nu trebuie sa se planga atat ca pierd ce au cumparat prin credit.

| Nicoleta a răspuns:

Eu am inteles ce vrei sa spui, si sunt complet de acord.
Pana nu demult, ceea ce scrii tu in intrebare era adevarat.Astazi, daca intrebi un copil de 14 ani despre Abba, spre exemplu, sau despre o carte, despre vechile desene animate, iti rade in nas. El habar nu are despre ce ii vorbesti pentru ca tot ce are in cap este Justin Bieber, Hanna Montanna, internet, telefon, manele si alte porcarii.
Ce e ciudat, este ca desi am 17 ani, vad cum s-au schimbat atat de multe lucruri intr-un timp ata de scurt(cativa ani). Cei din generatia mea, nu cred ca auzisem de internet la 10 ani, nu cred ca in clasa intai umblam cu telefonul dupa noi, nu cred ca aveam prieteni de la 10-11 ani.
Acum vad ca cei care ar trebui sa fie copii, nu mai sunt, sau nu se comporta ca atare, din moment ce ii vezi toata ziua pe net, la telefon, in loc sa se joace, sa stea pe afara etc.
Concluzia mea este urmatoare : cu cat societatea se modernizeaza mai mult, cu atat omenirea se prosteste.

| Nicoleta a răspuns:

Ps: chiar imi pare bine ca ai postat aceasta intrebarewinking

| Roby67 a răspuns:

Domnisoara @Crisu, daca faci aceste afirmatii spune si de unde este anuntul ala citit de pe net. Alfel este egal cu ZERO ce spui tu acolo!
Nu mai da cu batul in balta ca te uzi singura, intelegi?

| Lora a răspuns:

Foarte interesant si adevarat spus! Bravo! Ce putem face azi cu libertatea? Plecam ca niste pasari calatoare spre necunoscut, pentru ca in teritoriul nostru nu ni se mai pot indeplini visele.

| Parmalat a răspuns:

Uite ce raspuns a dat DyE3NuTtZzYiCkUtZyCk, pustoaik Emo 2010 style laughing

| Brotacelu a răspuns:

Sora mea draga[adica Ursulika, sa nu credeti ca zic de careva dintre voi, ceilalti]
Cu exceptia filmelor am facut si trecut exact prin aceleasi clipe ca si tine. Cico, Rio...cola si fanta la sticla de 1 litru, mancam fructe cazute din pom, fara sa mai facem vreo boala si toate astea, mai am de adaugat prinsea cu bicicletele [pegas] si cu trocadele [un fel de masina din fred si barney, facut-a din rotile de la tevi de irigatii cu o blana si dateam din picioare pana ne rupeam talpile laughing) ] si multe altele. A fost ceva de neuitat big grin merci ca mi-ai adus aminte :*

| 80Cris a răspuns:

Nostalgii...nimic mai mult!

| 80Cris a răspuns:

Florin spune-mi, tu asta crezi, ca acesti copii ai zilelor noastre la batranete nu vor avea ce sa le povesteasca nepotilor? Gresit! Vor avea, cu tot cu internet, cu tot cu telefoanele actuale si cu toata socializarea care dupa mine, a trecut la un alt nivel. Mi-a placut si mie sa citesc si sa-mi reamintesc ce faceam in copilarie dar nici sa bocesc dupa aceste dragi, iubite si preaslavite amintiri! Traiesc prezentul!

| clauss a răspuns:

Mare adevar graiesti, am uitat de vremurile alea, ma inroseam cand vorbeam cu o fata, asta e acum, cei din ziua de azi nu are decat sex in cap si cei mai trist, se gandesc de la 7-8 ani la sex, nu degeaba ni s a spus generatia de sacrificiu, sa le fie bine copiilor nostri, oare sa meritat?

| florin_7920 a răspuns:

O întrebare care are mult adevar, şi vreau să zic doar atăt, povesteam o poveste unui nepot mai zilele trecute, şi în loc să o termin mă întrebat de unde ştiu asemenea poveşti, fiindă el nu a auzit niciodată o poveste aşa faină, şi bineinţeles im raspuns cum o citeam, sau le învăţam pe de rost, ma cam luat în răs dar asta e, eii cu internetu, noi nu vom murii fiindcă vom ştii să facem ceva orichind, ascultă cris80, nostalgii e prostia cu care creşteţi acum, dar generaţia mea va avea orichind ceva de povestit, uni doar internet, şi tel socializare zero...toate cele bune ursulika.

| Cosy a răspuns:

,, Prima mare descoperire este că a fi liber este mult mai dificil decât a nu fi liber."
Cred ca ar trebui sa ne bucuram de libertate.Nici inainte nu erau oamenii bogati si pe deasupra aveau si o multime de interdictii.Nu am trait acele vremuri pentru ca nu le-am prins[am 17 ani], insa din toate,, povestile" am inteles cat de greu era.
Poate ca peste 20 de ani o sa-ti amintesti si tu de ce faci acum si poate atunci vei spune:cu toate ca eram saraci, dar eram liberi.Niciodata nu se stie ce se va intampla in viitor.
Asa ca bucura-te de libertate!

| aaaa12345 a răspuns:

In ziua de azi faci tot ce vrei, nu vezi oamenii se sinucid, spanzura etc.

Acum elibertate

| Gggeorgiana a răspuns:

Pai si generatia mea(am 12 ani)se mai joaca inca vatea ascunselea chiar ieri am jucat si tara tara vrem ostasi si poate uni mai asculta si muzica din vreamea ta(chiar si eu)!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@brosu bine ai grait felicitari!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

suferim de libertate draga ursulika, poate tu vezi cu alti ochi libertatea de acolo de unde esti dar unii dintre noi, mai ales cei ce lucreaza la stat au oha libertate, mai rau ca pe timpul lui Ceao-Tze-Doon, atunci aveai bani si nuaveai ce sa maninci acum ai ce sa maninci dar nu ai bani, am prieteni care lucreaza la stat care au si credite la banci, or sa ramina fara case saracii ca nu au cu ce platii creditele deoarece trebuie platita intretinerea la bloc, diverse abonamente, sa nu mai zic de copii, gata! nu mai scriu ca imi sare tandara si o pun de-o revolutie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Draga Linda, lucrez la particular, sunt necastorit si tot am obtinut credit, nu stiu care-i faza?

| DiannaDia a răspuns:

Pai nu prea am inteles intrebarea ta... dar poti face ce vrei tu ce-ti place poti sati chemi toti prietenii la o intalnire si sa petreceti acele ore cu amintiri frumoase sa discutai etc... FUNDA? plzz si sper ca te-am ajutat!winking

| Crisu_7532 a răspuns:

Apropo domnisoara, ar trebui sa mentionezi sursa de unde ai copiat acest articol pentru ca cei care iti raspund par sa aiba impresia ca este o "creatie proprie". si NU este. am mai vazut acest articol pe net.

| costinf a răspuns:

Da mie imi plac jocurile tetris