| LaviniuA a întrebat:

Pentru cine e tare la legi:
Inchiriez cuiva o bicicleta scumpa si vreau sa fiu sigura ca mi-o da inapoi.

Vreau sa fac un document, in care sa scriu ceva de genul:
Eu, Lavinia, declar ca am primit de la X suma de y ron, pentru a ii inchiria bicicleta astazi. Ma oblig sa ii restitui banii, daca bicicleta va fi returnata, intr-o stare buna.

Atunci cand imi va inapoia bicicleta, vreau sa fac un alt document, in care sa scriu ca am primit bicicleta si i-am returnat banii.

Cum se numeste un asemenea document? Exista un format standard?
Va rog sa comentati, doar in cunoastinta de cauza.
Va multumesc frumos.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ce vrei sa faci este un contract de imprumut de folosinta, in care sa prevezi si o garantie pentru restituirea in buna stare a bicicletei dupa perioada de folosire.
Dupa ce iti restituie bicicleta si tu restitui garantia nu este nevoie de alt act. Daca tot vrei sa faci atunci fiecare va da o declaratie, tu ca ai reprimit bicicleta si ai restituit garantia iar celalalt ca a restituit bicicleta si a reprimit garantia.

| LaviniuA explică (pentru Ioandelasal):

Mersi frumos! Acest contract se poate face si pe cale amiabila intre noi? Trebuie legalizat la notar, pentru a avea valoare legala?

| Ioandelasal a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu este nevoie sa fie act autentic, se poate incheia si sub semnatura privata si are valoare legala.

| LaviniuA explică (pentru Ioandelasal):

Multumesc. M-ati salvat happy

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

In locul tau nu aș face asta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Act la notar. Are el formatul standard.

| relian a răspuns:

Daca ai dubii ca ar putea sa ramai fara, nu o mai da.Lucrurile tale nu le dai nimanui, nu le inchiriezi, poate asa sa imprumuti la o ruda, asta e alta poveste.

Act ce spui tu face notaru, mergeti acolo si notaru va face act, dar trebuie sa platesti laughing
Bicicelta scumpa adica ce bicicleta asa de scupa ai.In plus bicicletele f scumpe nu se da la absolu nimeni, nici la frati macarlaughing eu asa stiu.

| LaviniuA explică (pentru relian):

E scumpa ca are valoare sentimentala happy

| relian a răspuns (pentru LaviniuA):

Dace valoarea de genul asta, fai vint, scapa de ea laughing dao la jalea de bicicleta, este un obiect pana la urma, dao cuiva care sa o foloseasca.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu se ia în considerare decât dacă e act oficial făcut de către notar la judecata.