| conrob a întrebat:

Pentru injuraturi, daca injuri un profesor sa zicem, dar tu deja ai terminat, nu mai faci cu acel profesor, daca acel profesor se duce la politie poti pati ceva? sau pentru o injuratura nu are nimeni ce sa-ti faca?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fapta de a injura nu este infractiune dar persoana respectiva te poate da in judecata pe cale civila, in baza raspunderii delictuale si instanta te poate obliga la repararea daunelor morale, precum si la despagubiri pentru acestea.

| untu a răspuns (pentru Ioandelasal):

Ba da, este o infractiune! Ai auzit de legea defaimarii publice si sociale? A fost adoptata!

Ba da, esti terminat! Profesorul poate sa recleme la director, la politie si va chema pe ai tai la scoala! Vei fi dat afara si platesti amenda de 100000 de lei RON!( 1 miliard de lei vechi)

| Ioandelasal a răspuns (pentru untu):

Faci o grava confuzie intre contraventie si infractiune. In proiectul de lege fapta de defaimare constituie contraventie si nu infractiune.

| Ioandelasal a răspuns (pentru untu):

Legea inca nu a fost promulgata de Presedinte, asa ca nu este in vigoare.
Si amenda de pana la 100.000 lei este prevazuta doar pentru defaimarea unui grup social, pentru defaimarea unei persoane fizice este de la 1.000 lei la 30.000 lei.
De altfel Camera Deputatilor, care este decizionala, a stabilit ca amenzile sa fie cele prevazute in OG nr.137/2000, care sunt mult mai mici.

Vai! Am gresit persoana! Imi cer scuze ca raspunsu trimis de mine nu era pentru tine, Ioandelasal, ci era pentru persoana numita CONROB! Oricum injuratura spurca gura, cuvintele spuse cu injuratura sint vii si poate afecta persoana respectiva! Imi pare rau si scuze pentru deranj!